dinsdag 7 februari 2012

Speelt Saxo Bank World Tour-licentie kwijt door de schorsing van Contador?


STVV in Play-off III tegen Saxo?
Bron: HBVL
De biefstuk van Alberto kan een nog vervelender staartje krijgen voor zijn ploeg, Saxo Bank. De UCI beraadt zich immers over een mogelijke intrekking van de World Tour-licentie van de ploeg van manager Bjarne Riis. Door het wegvallen van Contador verliest het Deense team immers het gros van haar World Tour-punten, waardoor een degradatie naar tweede klasse dreigt.



Meteen werpen er zich enkele pertinente bedenkingen op:

    Nuyens voelt reeds nattigheid.
    Bron: fuckyeahcycling
  • Wat met Nick Nuyens? De man die vorig jaar zowat alles won dat "Vlaanderen" in zijn naam had, is een ploegmaat van Contador. Geen licentie voor Saxo betekent ook meteen geen Ronde van Vlaanderen voor Nuyens.









 
  • Als Saxo Bank puntenpakker Contador verliest, is het wel een heel mager (koe)beestje. Contador en Nuyens waren vorig jaar zowat de enigen die wat punten konden sprokkelen. De Argentijn Haedo won ook nog drie koersen en Richie Porte bracht ook nog wat binnen. Die laatste zal dat dit seizoen alvast niet meer doen. Hij rijdt nu voor Team Sky. Ook van Stefano Garzelli moet er weinig verwacht worden. Hij kwam terug van een kale reis na het gerucht dat hij zou overstappen naar Saxo.
    Spelen de Chiro-meisjes van Sint-Pieters-Leeuw
    straks hun ster kwijt?
    Bron: Sint-Pieters-Leeuw
  • Ook de landelijke jeugdbewegingen mengen zich in de zaak-Contador. Nu de Spanjaard niet meer welkom is in de Giro, zitten de KSA en de scouts met ernstige twijfels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten