maandag 5 november 2012

Koopt Vinokourov L-B-L? - Russische roulette

De twee Aleksandrs spanden samen om Philippe Gilbert van zijn eerste winst te houden in Luik-Bastenaken-Luik in 2010. Een combine van de Russische wielermaffia?De twee Aleksandrs: Kolobnev kan Vino plots niet meer volgen.
De twee Aleksandrs, Vinokourov en Kolobnev, slopen in die editie weg uit een select groepje. Gilbert deed er in zijn eentje alles aan om terug te komen. Maar het verenigde Oostblok liet dat niet toe. In de sprint zou Kolobnev gehakt maken van strijkijzer Vino. Alleen... zo ver kwam het niet. In de laatste kilometer kon Kolobnev niet meer volgen. Winst voor Vino bij zijn comeback.

Geld
Nu komen berichten naar boven dat de twee Aleksandrs het op een akkoordje gooiden. Winst voor Vino en 100.000 euro voor Kolobnev. Vino reageert furieus op die beweringen en dreigt met juridische stappen. Nu is hij zelf niet vreemd van enige bedriegerij. Denk maar aan de bloedtransfusie die hij stiekem onderging in de Tour van 2007. Maar Vino is ook een onderkoelde  grapjas. Als er gesuggereerd wordt dat hij bloed van zijn vader heeft overgetapt, reageert hij: "Dan had ik positief getest op alcohol."


Zeikerd
Kolobnev moest afstappen in de Tour na een positieve test.
Kolobnev zit ondertussen in vieze papieren. Hij werd in de Tour 2011 betrapt op een maskerend product dat urineafdrijvend werkt. Met een beetje kwade wil zou je vermoeden dat hij zijn 100.000 euro heeft gebruikt voor een dopingkuur. In ieder geval, benieuwd wat er verder gebeurt. Wie waagt een gokje en zet in op de Russische roulette in deze zaak?Geen opmerkingen:

Een reactie posten