maandag 6 februari 2012

Contador voor twee jaar geschorst

TAS vat biefstuk bij de horens.
(bron: fraudbytes.blogspot.com)
Het leek erop dat het TAS ook het uitstel zou uitstellen. Komen ze plots heel verrassend uit de hoek: Alberto Contador wordt voor 2 jaar met terugwerkende kracht geschorst en mag pas na de Ronde van Frankrijk opnieuw wedstrijden rijden. Wij hebben al een ideetje wie zijn plaats in de komende Tour zal innemen.



Straffe Touren
Eerst het goede nieuws: Andy Schleck wint zijn eerste grote ronde. In volle winter 2012 krijgt hij de gele trui van 2010. Jurgen Vandenbroeck is toen vierde geëindigd omdat het TAS nu oordeelde dat Contador aan koersvervalsing deed.

Ché cosa?
De tegenstand die zijn tanden stuk beet op Alberto in de Giro kan ook gewag maken van koersvervalsing. Niet van hun collega, maar van de wielerinstanties. De lopende procedure tegen Contador en het uitstel van het uitstel van het uitstel van een uitspraak zorgde ervoor dat hij kon aantreden in de Giro. Als de verzamelde concurrentie toen wist dat ze geen rekening moesten houden met Contador, hadden ze zich ook niet het pleuris achter hem gereden. Want ook de roze trui is hij nu retroactief kwijt. Vooral Vincenzo Nibali zal woest zijn, aangezien hij zijn jaagwerk op Contador cash betaalde aan Michele Scarponi. Die had het opgegeven om nog achter Contador te gaan, spaarde energie en werd tweede.

Spanjaard out, Spanjaard in
Alejandro Valverde verklaarde bij zijn rentree na een discutabele dopingschorsing: "Ikos gaanos meteenos voor Tourwinstos." Dat leek ons wat overmoedig. Hij is altijd net de mindere geweest van Contador. Maar nu is Alberto zelf het slachtoffer van een discutabele dopingschorsing. Dat verandert de zaak natuurlijk, ombre!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten