woensdag 18 januari 2012

Tour Down Under: rit 2 McEwen, Valverde en Van Avermaet

In de tweede rit, met aankomst in Stirling lieten twee van hen zich vooraan opmerken. Valverde spurtte mee voor een dichte ereplaats en Van Avermaet zag dat van zeer nabij gebeuren. McEwen haakte vooraan af en bekwam nog wat van zijn val daags voordien.Valverde

Het hele peloton had zich laten verrassen door die Australische doorzetter, Will Clarke. In de laatste van de plaatselijke ronden verloor hij nog 7 minuten. Hij leek de hellende aankomststrook wel op te kruipen. Wat een contrast met de patsers in het peloton. De kandidaat-eindwinnaars gingen elkaar daar al flink imponeren. Op basis van wat Valverde liet zien met zijn vierde plaats, hoort hij daar bij zijn rentree bij.
Van Avermaet

Ook goed mee vooraan in de bunch sprint, maar iets minder opvallend: Greg Van Avermaet. Speelde hij het slim? Geen tijd verliezen, maar toch niet te veel in de kaarten laten kijken. Laten we het vooralsnog zo interpreteren. Good day for the @BMCProTeam. @martinkohler7 is the new leader in #tdu. Me 7th place today, good legs are coming up.


We begrijpen niet hoe Van Avermaet het kan, maar hij trekt altijd ploegmaten aan die hem naar de tweede rang duwen. In dit geval de Zwitser Martin Kohler die de leiderstrui overnam van André Greipel. Al hoeft Van Avermaet niets te vrezen als het op het koersintellect van zijn ploegmaat aankomt. Kohler was mee met Will Clarke om onderweg de boniseconden te sprokkelen. Nadien liet hij zich uitzakken naar het peloton. Achteraf zal hij zich wel voor zijn kop hebben kunnen slaan, want zelfs alleen bleef Clarke voorop.

McEwen

De plaatselijke ronde was blijkbaar geen spek voor de bek van Robbie McEwen. Hij likte op zijn gemakje de wonden die hij daags voordien had opgelopen. Al had hij het zelf over een zachte val.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten