dinsdag 17 januari 2012

Tour Down Under 2012: rit 1 van McEwen, Valverde en Van Avermaet

De eerste etappe van de Santos Tour Down Under 2012 werd, zoals we reeds meldden, gewonnen door André Greipel. De gorilla boekte zo al zijn tweede zege van het nog prille seizoen. Aangezien wij er ook van houden om niet enkel de winnaar in de spotlights te zetten, volgen we elke koers of ronde ook nog drie andere renners. De keuze viel op Robbie McEwen, Alejandro Valverde en Greg Van Avermaet. Eens kijken hoe zij het er vandaag vanaf gebracht hebben.

De rit van Robbie
McEwen sprong van onze drie gasten met voorsprong het meest in het oog en naar het wegdek. De binnenkort met pensioen gaande Aussie was immers betrokken bij de zware massale valpartij, waarin ook Jurgen Roelandts en Frédéric Guesdon betrokken waren. Gelukkig voor Rob was er bij hem minder sprake van blikschade. Als we hem zelf mogen geloven op Twitter, kende hij zelfs een uitermate zachte landing:

Robbie McEwen @mcewenrobbie
About to wind up into sprint when huge crash happened. I went off rd & managed a soft landing after dodging multiple bodies
Gelukkig voor McEwen kan hij dus zijn afscheidstournee verder zetten. Mogelijks met meer succes morgen en een eventuele sprintzege voor teammakker Matthew Goss.


Niet iedereen viel zo zacht als Robbie.
Bron: Nieuwsblad
De rit van Alejandro
In tegenstelling tot wat zijn familienaam laat uitschijnen, vernamen we niet dat Alejandro Valverde ook tussen de hoop lag. Dit in tegenstelling tot zijn teamgenoot, José Joaquin Rojas. De ene zijn (halve) dood, is echter de ander zijn (volledig) brood. Mocht Rojas, die toch de naar voorgeschoven sprinter is bij Movistar, zich de volgende etappes niet volledig in zijn sas voelen, dan zal Alejandro waarschijnlijk de Old Willunga Hill eens op eigen snelheid naar boven mogen sprinten.

De rit van Van Avermaet
Voor Greg Van Avermaet was het, zoals het een echte Belg betaamt, veel te warm vandaag. En wij kunnen hem geen ongelijk geven: met 49 graden buiten, zou eens mens zelfs overwegen een eitje te bakken op het wegdek. (Dit was evenwel niet de aanleiding van de massale valpartij.) Van Avermaet kwam in één stuk over de finish en was vooral blij voor Martin Kohler, zijn ploegmaat bij BMC, die zich verdienstelijk op een derde plaats wist te nestelen tussen al dat sprintgeweld:
Greg Van Avermaet @GregVanAvermaet
Stage 1 done! To hot here 49degrees. Congratz for being in the breakaway with this weather

lees ook: 
Tour Down Under 2012: Greipel wint ook de eerste etappe
Robbie McEwen, afscheid van een kangoeroe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten