donderdag 12 januari 2012

Robbie McEwen: afscheid van een kangoeroe in de Tour Down Under

De klassieker Brisbane-Everbeek-Brisbane zegt weinig mensen iets. Toch is dat het parcours dat Robbie McEwen heeft afgelegd. Tijdens de Tour Down Under neemt hij afscheid als renner. Wedden dat hij afscheid neemt met een wheelie?
Bron: Zeenews.com


Iedereen is hem sneller af
Elke spurter kan razendsnel denken en doen. Af en toe loopt dat fout en dan heet dat vallen, of erger nog, verliezen. Zo begon Robbie McEwen aan zijn carrière. Het bleef bij een aanstormend talent. Bij Rabobank brak hij als jonge prof geen potten en leek hij een man voor de tweede lijn te worden. De Nederlanders dachten hem als kat in een zak te verkopen aan die goedgelovige Belgen van Farm Frites. Draaide dat even anders uit; McEwen sprong als een Tasmaans duiveltje uit een doosje en won op de Champs Elysees in 1999.

Bron: Bikecal.com
Iedereen te snel af

Van dan af is zijn carrière gelanceerd. Hij klopt elke sprinter die er de laatste 10 jaar is geweest. Op zijn wielergraf staat nu al gebeiteld: won 5 keer Parijs-Tours. De rest van zijn erelijst staat mooi op tinternet. Het volledige carrièreoverzicht schrijven journalisten en hagiografen in grote aantallen neer. Take your pick. Weet wel dat McEwen niet alleen spurters maar ook journalisten te snel af kan zijn. 
Na een rit in de Tirreno-Addriatico krijgt hij na de finish een gsm tegen het oor geplakt. Van het telefonisch interview verstaat hij in het tumult de vragen niet. Toch geeft hij feilloos antwoord. Razendsnel denken en doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten