zaterdag 14 januari 2012

Tour Down Under: vooruitblik editie 2012

Net als de vorige editie belooft de Tour Down Under 2012 opnieuw een onvoorspelbaar sprintersfestival te worden. Een grote uitzondering op het stramien is de rit naar Old Willunga Hill. Daar kunnen explosieve machtsklimmers de rest een poepje laten ruiken.


Greenedge tegen zichzelf

De sprintploeg bij uitstek is Greenedge. Maar welke kaart zullen ze trekken? Gaat Cameron Meyer opnieuw voor de eindzege? Zeker nu de man die hij vorig jaar nipt versloeg ook in zijn ploeg zit. Laat Matthew Goss, want over hem gaat het, dit gebeuren? En dan is er nog de afscheidnemende Robbie McEwen. Hij wordt na deze etappekoers de spurtcoach van de ploeg. Neemt hij deze rol al op zich en regelt hij de treintjes of gokt hij op een afscheidscadeau in de vorm van een etappezege?


Greenedge tegen de rest
Greenedge mannen denken voortduren:
"Wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?"
(Bron: forallmyfriends.com)
Er zijn heel wat uitdagers voor Greenedge. André Greipel komt zijn nieuwe spurttrein voor het eerst in competitie uittesten. Allessandro Pettachi heeft vooral op kracht getraind en wil later op het seizoen scoren. Reken maar dat hij zich zal mengen in de debatten eens hij de meet in het vizier krijgt. Garmin vaardigt halve Australiër Heinrich Haussler af. Sky is duidelijk minder vertegenwoordigd dan vorig jaar. De wereldkampioen Mark Cavendish is een opvallende afwezige. Al durven we Boasson Hagen wel tippen als eindwinnaar. In de sprinten zal hij er dichtbij zijn en ook de Old Willunga Hill moet hem liggen. Mark Renshaw mag bij Rabobank volop zijn eigen kans gaan. Dan zijn er nog Daniele Bennati, José Jaoquin Rojas, Oscar Freire, Gerald Ciolek en Kenny Van Hummel. 


Greenedge tegen de grond 
Het is duidelijk, er zijn veel snelle mannen die staan te trappelen om de eerste zegeruiker van het seizoen binnen te halen. Gezien de korte ritafstanden en de biljartvlakheid van de meeste etappes zullen ze er op het einde nog allemaal bij zijn. Dat zal al beangstigende taferelen geven. Daarbij komen er nog enkele kamikazepiloten van de tweede lijn. Ja, Romain Feillu en Grega Bole, het gaat over jullie. Als daar geen valpartijen van komen, eten wij een pothelm op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten