maandag 16 januari 2012

Tour Down Under 2012: Stuart O'Grady beschuldigd, Renshaw & Goss binnenkort beschuldigend?

Bron: Travelpod
De Tour Down Under, die zondag officieus van start ging met de zege van André Greipel in de Classic, kent zijn eerste opschuddingetjes. Stuart O'Grady houdt er blijkbaar van een lap op te geven. Mark Renshaw & Matthew Goss ook, maar dan wat woordelijker. De Aussies hebben er blijkbaar zin in.
Stuart O'Grady neemt een taxi


Stuart achtervolgt wel vaker chauffeurs.
Bron: resources0
Een rittenkoers in Australië smeekt om Australisch nieuws, dat is vrij logisch. Maar blijkbaar volstaat het sportieve nieuws deze editie niet. Aan de vooravond van de eerste etappe springt vooral het extrasportieve in het oog.

Zo is er in de eerste plaats Stuart O'Grady. O'Grady O'Grada life goes on hoeft geen voorstelling: als ancien van het peloton kent iedereen hem wel. Bovendien is de beste man een tweevoudig ex-winnaar van de Tour Down Under. Dit jaar komt Stewie echter niet zozeer met prestaties in het nieuws. Hij zou immers een taxichauffeur niet enkel beledigd, maar ook aangevallen hebben, daarbij gebruikmakend van een glas. En dat allemaal omdat hij zijn gordel niet wou dragen. O'Grady noemt de beschuldiging natuurlijk van de pot gerukt, maar waar rook is, is doorgaans vuur. Hopelijk voor hem loopt zijn vuurtje op een sisser af.

Renshaw & Goss

Cavendish probeerde vroeger al Renshaw in toom te houden.
Bron: Velonation
Bij Mark Renshaw en Matthew Goss ligt het dan weer virtueler. Het bewijs alvast dat Aussies niet enkel de taal der vuisten kennen. Eerstgenoemde houdt immers een blog bij voor cyclingnews.com tijdens deze TDU. Daarin liet hij een ballonnetje op over zijn niet-selectie voor het WK in Kopenhagen vorig jaar, nochtans een kolfje naar sprintershanden. Renshaw geeft toe dat hij nog steeds ontgoocheld is in Matthew Goss, die als speerpunt werd uitgespeeld. Voor een tweede snelle man, Renshaw dus, was er bijgevolg geen plaats. En dat zit hem dus nog steeds dwars. Opnieuw een Aussie dus die op het pikje getrapt is, ook al benadrukt hij dat hij zeker geen problemen meer heeft met Goss. Tot het op een sprint aankomt waarschijnlijk...

SM

En zo proberen de kangoeroes dus vanalles om de aandacht naar hun Tour Down Under toe te trekken. En wie geeft hen ongelijk? Wij alvast niet, want als er één volk is dat weet hoe er een lap (van welke aard dan ook) op te geven, zijn het de Aussies wel. In het geval van O'Grady en Renshaw wordt dit overigens subtiel extra in de verf gezet door de initialen van hun voornamen: S(tuart) & M(ark). En van SM'ers is het algemeen geweten dat die niet op een djoef minder of meer kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten