maandag 7 mei 2012

Giro d'Italia 2012: Etappe 3 (Horsens - Horsens): de (voorspelde) uitslag

Het profiel van de etappe

Net zoals gisteren, krijgen de renners ook vandaag een parcours zo plat als Justine Henin voorgeschoteld. Net zoals gisteren, rijden de renners een veredeld criterium, deze keer van Horsens naar Horsens. Ondertussen groeit de interesse van Wouter Vandenhaute en zijn Flanders Classics om volgend seizoen ook de Giro te annexeren.

Bron: wielerzone.be
Het podium van de etappe
Aangezien het parcours er uitziet net als dat van gisteren, gaan wij ervan uit dat de uitslag ook een halve tot hele kopie zal zijn van die van gisteren. Sowieso zijn de sprints in deze Giro maar spannend wat de tweede plaats betreft. Cavendish wint toch.

U mag veel verwachten van ons, maar ook niet alles.
Bron: marktplaza.nl
 Om toch een beetje verandering te brengen in de uitslag, opteren wij vandaag voor Tyler Farrar als 2e en Mark Renshaw als 3e. Farrar zal 2e willen eindigen als klinkend eerbetoon aan zijn vorig jaar overleden wielervriend, Wouter Weylandt. Renshaw zal 3e willen eindigen, aangezien hij even vrij spel heeft na de val van zijn ploegmaat, Theo Bos, gisteren.

Verder dan de top-3 durven we niet te gaan. Want illustere, onbekende verrassingen als de Fransman Soupe voorspellen, is niet meteen onze cup of soup.

Update: de daadwerkelijke uitslag
Het kan niet altijd prijs zijn. Niet voor ons, maar ook niet voor the man from Man. In wat de kroniek van een nieuwe, aangekondigde spurtzege leek te zijn, verkoos Cavendish het asfalt boven de eindmeet. Taylor Phinney volgde Cav blindelings en ging er ook bij liggen.

Matthew Goss zag zijn kans schoon en kwam zo als eerste over de meet:

1. Matthew Goss
2. Juan José Haedo
3. Tyler Farrar
4. Arnaud Démare
5. Mark Renshaw

Later meer. Eventueel.

Lees ook:
Dossier Giro 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten