maandag 7 mei 2012

Giro d'Italia 2012: Mark Cavendish valt (niet voor de eerste keer)

Soms wordt Cav gewoon zot van al die losers rondom hem.
Bron: mirror.co.uk
Matt Goss won vandaag de 3e etappe in de Giro. Goed voor hem zult u denken, want net zoals de meeste wielerliefhebbers ter wereld hebt u het vooral over de val van Mark Cavendish. Zelfs Taylor Phinney, roze trui én eveneens betrokken vallende zwaan, moet het even zonder al te veel aandacht stellen. Cav is immers gevallen en dat valt meteen op. Toch is the man from Man allerminst aan zijn proefstuk toe. Een kleine bloemlezing.

De schuld van Haussler

Britten en (halve) Duitsers: de geschiedenis heeft bewezen dat ze niet altijd even goed met mekaar overweg kunnen. In de Ronde van Zwitserland van 2010 was het opnieuw een hardhandig weerzien. Cavendish viel, door de schuld van Heinrich Haussler. Een nieuwe naam op Cav's zwarte lijst.
De schuld van... ja, gewoon van alle anderen
2010 was sowieso niet het jaar van Cavendish, als het op rechtblijven in het peloton aankwam. In de Tirreno van dat jaar was het al eens van dattum geweest. Onduidelijk wie Cav precies aantikt, maar het ging hier zeker en vast om een complot tegen zijn persoontje. En achteraf probeerde er zelfs nog een onverlaat zijn fiets (met één wiel) te pikken. In één klap heel wat namen erbij op de zwarte lijst van Cav.Cav, acrobaat op 1 wiel.
Bron: De StandaardDe schuld van de podiummissen

Vergis u echter niet: Cavendish' vijanden schuilen niet enkel binnen het peloton. Zelfs al wint hij dan eens, dan brengen ze hem nog ten val. In de Scheldeprijs van 2008 wilden de podiummissen hem duidelijk een lesje leren. Een pijnlijk staartbeentje was het gevolg en de eerste vrouwennamen verschenen op Cav's zwarte lijst.De schuld van zij die geen bochten kunnen nemen
Zoals we al zeiden: 2010 was niet altijd een meevaller voor onze Mark. Nochtans won hij dat jaar 5 ritten in de Tour de France. Toch herinnert iedereen zich vooral hoe hij (letterlijk) de bocht uitging in de eerste rit. Maar wat zou het ook, met al die losers die geen bochten kunnen nemen in het peloton. Al een geluk dat die al op de zwarte lijst stonden.De schuld van Skippy

Niet enkel podiummissen belagen Cav van buitenaf. Ook dieren hebben het niet zo op hem begrepen. Dat mocht Cavendish aan den lijve ondervinden in de Tour Down Under van vorig jaar. Waarschijnlijk de schuld van dat beest, Skippy, the Kutkangaroo. Hij werd bedankt met de titel "eerste dier op mijn zwarte lijst", uitgereikt door Mark C.

De schuld van die proloog
De organisatoren van de Giro hadden enkele dagen geleden geluk: Cavendish bleef recht in de proloog. Vraag immers maar aan de Qatari: de Brit heeft het niet begrepen op prologen. Wie organiseert nu ook zo'n proloog, daar valt niks te sprinten...

Bij ons weten, waren de Qatari de eersten uit het Midden-Oosten op de ondertussen Heilige Lijst van Cavendish.

De schuld van die Ferrari
Vandaag was het dan wel van dattum, in de Giro. In volle sprint werd Cavendish ten val gebracht door Roberto Ferrari van Androni. Met een Ferrari doe je niet mee aan een wielerwedstrijd, moet Cav zeker en vast gedacht hebben. En ongelijk heeft hij niet. Hopelijk voor Roberto volgt er een van de volgen de dagen geen Andreuni, hoogst persoonlijk aangeboden door de wereldkampioen. Toch één opsteker voor Androni: ze lopen met de eer van "eerste wagen" op de lijst van Cav.

Lees ook:Geen opmerkingen:

Een reactie posten