dinsdag 17 april 2012

Voorbeschouwing Waalse Pijl 2012 - Favorieten: de Belgen (Vanendert, Gilbert, Van Avermaet)

Welke Belg sleept woensdag onze gouden @ in de wacht?
Bron: prospectmagazine.co.uk
Belgen en de Waalse Pijl: het is niet altijd een geslaagd huwelijk, maar van tijd tot tijd is het dan opeens weer grote liefde. In 2001 won Rik Verbrugghe op de Muur van Hoei. Een jaar later deed Mario Aerts dat kunstje over. Vorig jaar, in 2011, eerde Philippe Gilbert het tienjarig jubileum van Verbrugghes winst. U begrijpt dan ook: dit jaar moet het jubileum van Aerts geëerd worden door opnieuw een landgenoot.


Wie mogen die landgenoten dan wel wezen? We delen ze in met "@'tjes", onze eigen naam en faam indachtig.


@@@@@: Jelle Vanendert
Woensdag zal Vanendert in de lens kijken/huilen.
Bron: skynet.be
Vijf apenstaartjes: Jelle Vanendert moét wel onze nationale topfavoriet zijn voor woensdag. De kopman van Lotto-Belisol strandde zondag op een zucht van winst in de Amstel Gold Race en lapte zichzelf zo een favorietenstatus voor de Waalse klassiekers. Zeker als u dan nog in het achterhoofd houdt dat hij vorig jaar al als 6e eindigde op de Muur van Oei. Mario Aerts mag terecht fier zijn met zo'n opvolger.

@@@@: Philippe Gilbert
In normale omstandigheden zou Phil altijd gaan koersen met onze vijf @'tjes, maar dit seizoen plaatsen we hem een trede lager dan zijn ex-ploegmaat Vanendert. Het kon nog lager, maar Gilbert ontkrachtte in de Gold Race zelf alle kritiek die hij de voorbije weken en maanden te slikken kreeg. De Belgische kampioen acteert nog niet op topniveau, maar een goede acteur laat niet al te gauw in zijn kaarten kijken. Voor 't zelfde geld gooit Phil straks op de Muur van Hoei al zijn kaarten op tafel en wordt de rest gedegradeerd tot figuranten in een slechte B-film.

@@@: Dries Devenyns
Zonder hem oneer aan te doen: Devenyns is één van de minder opvallende, maar toch steengoede Belgen in het peloton. Of Hoei helemaal spek voor zijn bek is, daar durven wij enkele vraagtekens bij te zetten, hoewel hij in 2009 al eens als 16e over de streep kwam. Om die reden durven wij dan weer niet minder dan 3 @'tjes achter zijn naam te zetten.

@@: Greg Van Avermaet
Bert met blijkbaar heel zware fles.
Bron: De Morgen
Hoe groot de kansen van Greg Van Avermaet zijn in de Waalse Pijl, hangt niet enkel van hemzelf af. Als Gilbert zich woensdag niet super zou voelen en Evans nog altijd last heeft van een loopneus, dan mag Greg terecht dromen van een mooie klassering. Als Phil zijn benen van 2011 echter terug zou vinden, dan smelten Van Avermaets @'tjes als sneeuw voor de zon. En zo houdt hij er nog 2 over.

@: Bert De Waele
Met zo'n familienaam moét een mens wel vlammen op Waelsche wegen. Dat doet de gelijknamige Bert nu al enkele jaren op rij voorbeeldig. Aangezien hij zich straks dan toch weer netjes in de top-20 zal parkeren, belonen wij hem met onze laatste @. Graag gedaan, Bert, graag gedaan.

Lees ook:
Dossier Waalse Pijl 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten