dinsdag 17 april 2012

Voorbeschouwing Waalse Pijl 2012: de buitenlandse favorieten (Rodriguez, Valverde, Schleck)

De Muur van Hoei, een helling om U tegen te zeggen.
Bron: hetiskoers.nl
Hoe chauvinistisch we ook willen zijn: de laatste pakweg 30 jaar is het meestal een niet-Belg die als eerste over de finish strompelt bovenop de Muur van Hoei. De kans dat het woensdag weer van dattum is, is vrij groot. Niet echt moeilijk ook: de buitenlandse deelnemers zijn nu eenmaal met meer dan de Belgen. Speciaal voor u serveren we een  trosje buitenlanders om naar uit te kijken. Ook op hen plakken we maar al te graag onze @'tjes.

@@@@@: Joaquin Rodriguez
Joaquin Rodriguez heeft geluk dat Samuel Sanchez woensdag in geen Hoeise velden te bespeuren zal zijn. Wij waren immers van plan onze vijf @'s aan de oranje Spanjaard te geven. Aangezien Rodriguez er 4 ging krijgen, krijgt hij er nu zo maar eentje extra. Als de renner van Katusha nu nog eens op het juiste moment weet te versnellen - en dus niet zoals zondag nog voor de slotklim - kan er muziek in zitten. Of hij wordt opnieuw tweede, zoals in 2010 en 2011.

@@@@: Damiano Cunego
Rijden Joaquin en Alejandro woensdag
hand in hand over de meet?
Bron: esdeporte.net
Na de Belgen, hebben de Italianen het meeste zeges behaald in de Waalse Pijl. Als het van één van de Italianen zal moeten komen woensdag, zal het van de kleine Cunego moeten zijn. In de Amstel was hij nog zodanig onder de indruk van de omstandigheden dat hij er op de slotklim ging bijliggen. Blijft hij woensdag gewoon in het zadel zitten, dan kunnen de anderen nog een lastig klantje aan hem hebben. Of hij wordt opnieuw derde, zoals in 2008 en 2009.

Update: de kleine prins heeft besloten niet aan de start te komen van de Waalse Pijl. Bijgevolg nemen wij hem al zijn @'tjes af. Valverde en Anton zullen alvast in hun nopjes zijn. Het overgebleven @'tje schenken wij, genereus als we zijn, aan Fränk Schleck!

@@@: Alejandro Valverde
Alejandro, Alejandro, Ale-ale-jandro, wat moeten we toch aan met u? Voor de Amstel Gold Race zouden we onze herrezen movistar los uit de pols 10 @'tjes in de schoot werpen. Na de Amstel houdt hij er daar nog 3 van over.

@@: Igor Anton
Niet enkel Joaquin Rodriguez zal blij zijn dat Samuel Sanchez niet meedoet in de Waalse Pijl. In Antons geval wil dat zeggen dat hij zijn eigen kans mag gaan, als gelegenheidskopman van Euskaltel. Telkens hij aan de start komt, komt hij ook heel degelijk aan de voet van de Muur én aan de meet. 2 deelnames, 2 top-vijf-noteringen. En op de koop toe 2 @'tjes.

@: enkele drummers
De plaatsjes op de eerste rij zullen duur zijn.
Bron: buyafixie.com
Tot slot willen we u nog gauw enkele namen meegeven van mannen die wij op de eerste rijen verwachten. En laat het nu al duidelijk wezen: het wordt drummen op die rijen. Fränk Schleck, Bauke Mollema, Vincenzo Nibali en Simon Gerrans: één voor één verwachten we hen op de Muur. Wout Poels eveneens. Wout schreeuwde immers overal rond dat hij top wil zijn op de Hoeise top. Hopelijk voor hem zal zijn prestatie wat indrukwekkender zijn dan in Valkenburg.

En hebt u nu ten slotte zoiets van "'k Weet het nu nog nienie," dan verwijzen we u door naar Rinaldo Nocentini en Michael Albasini. Geen dank.

Lees ook:
Dossier Waalse Pijl 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten