maandag 16 april 2012

Voorbeschouwing Waalse Pijl 2012: terugblik editie 2011 - Philippe Gilbert

De streep van Gilbert
Bron: us.123rf.com
Verschroeiende demarrage

Met aan valsheid grenzende bescheidenheid verklaarde de winnaar van de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race dat de Waalse Pijl niets voor hem was. De aankomst was hem te steil. Een uur na de aankomst smeulde de Muur van Hoei nog na van de verschroeiende demarrage van Philippe Gilbert. 

Eerst wat losrijden ...
Aanvankelijk reed Gilbert maar voor spek en bonen rond. Hij zat nog met de vorige wedstrijden in zijn benen. Het koersverloop liet hij maar zijn gang gaan. Tot Jelle Vanendert eens langskwam. "Allee dan", vertelde Phil, "zet mij maar af aan de voet van de Muur van Hoei."


... en nadien iedereen losrijden
"Allee, moet ik nog lang surplassen voor de foto?"
Bron: knack.be
Op de slothelling liet Gilbert de andere favorieten even hun gang gaan. Tot hij zag dat ze maar wat omhoogkrasselden. Zelf voelde hij nog niets. "Zucht! Als ze er dan toch niets van bakken, kan ik maar beter eens tonen hoe het moet." Als hij een microfoon onder zijn neus had gehad, kon Gilbert dit commentaar op radio en tv meegeven, terwijl hij zijn beslissende demarrage plaatste. Het Waalse volksfeest dat daarop volgde deed de Muur daar in Hoei bijna instorten.

Lees ook:
Dossier Waalse Pijl 2012


Geen opmerkingen:

Een reactie posten