donderdag 12 april 2012

Brabantse Pijl 2012 – Uitslag: Thomas Voeckler met een straffe solo

De schavuit op de Schavei
Sterk staaltje Voeckler
Bron: www.stefaanvanlaere.be
Ondanks ons uitdrukkelijk aanraden, waren er maar 5 mensen die op Sporza voluit voor Thomas Voeckler gingen. We hadden toch gezegd dat hij op eerherstel uit was! En wel om twee redenen.


Reden 1: schouderklopje
Enkele weken gelegen klaagde Voeckler over het gebrek aan respect aan binnen het peloton. Dat Boonen hem jaren geleden geklopt had, lag nog op zijn maag. Al ging het om een misbegrepen schouderklopje. Het stak hem dus dat Boonen zo glansrijk soleerde in Parijs-Roubaix.

Reden 2: vergeet het, Turgot!
Wat mogelijk nog meer stak: ploegmaat Sébastien Turgot werd formidabel tweede afgelopen zondag in de Hel van het Noorden. Voeckler kreeg het helemaal op zijn heupen toen Turgot ook in de Brabantse Pijl wat voorin nabij de camera ging rijden.

Grimassen
Aan de finish is het op bij Voeckler, 
ook de gezichtsexpressies
Bron: sport24.com
Dus dacht Voeckler: wat Boonen kan, kan ik ook. En Turgot rijd ik ook naar de vergetelheid. Op 40 km van de finish, sommige bronnen zeggen 30 km, ging Thomas er op kletsnatte kousenvoeten vandoor. Oscar Freire aarzelde net te lang en geraakte niet meer op het wiel van Titti Voeckler. Op een helling (was het de Schavei of de Hagaard?) waagde een sterke Jelle Vanendert de jump. Maar hij sprong eveneens tekort. Weg was Voeckler. Bijna een uur lang kon hij smoelen trekken naar de camera. Zo lang, dat hij geen expressie meer over had toen hij over de finish bolde.

Zoon Voeckler begrijpt niet waarom vader zich 
niet van deze verpleegsters bediende
bron: hln.be

Varkentje gewassen
Onze ene helft heeft het bijzonder moeilijk met het ettercharisma van Voeckler. Onze andere helft heeft toch diep respect voor zijn panache. Dat respect steeg nog ietsje toen we zagen dat Voeckler een renner is die zich na de aankomst zelf kan wassen. Terwijl er bij andere renners altijd een mannelijke thuisverpleegster aan te pas komt.


Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten