dinsdag 10 april 2012

Voorbeschouwing Brabantse Pijl 2012: de favorieten

Twijfelachtig opstapje naar Ardennenklassiekers
Waarheen leidt de Brabantse Pijl?
Bron: us.123rf.com
Vooraleer de aankomst wegtrok uit Alsemberg, was er een zekerheid. Oscar Freire of Michael Boogerd zou winnen of er toch heel kort bij zijn. In 2011 was er een andere zekerheid. Philippe Gilbert staat op de deelnemerslijst. Dan doet de rest mee voor de tweede plaats. Maar dit jaar?
Philippe Gilbert
Hij doet mee, hij doet niet mee, wel mee, of niet? Volgens de laatste berichten komt Gilbert aan de start. Of hij de finish haalt, is een nog grotere vraag. Op zijn vorm is nog geen Brabantse Pijl te trekken.


Andy Schleck
Er zakt nog meer schoon volk af naar de start. Ook rond de vorm van de jongste Schleck hangt een mist van twijfel. Hij zal vooral meedoen als opwarmertje voor de Ardennenklassiekers. In zijn ploeg maken eerder Jan Bakelants en Ben Hermans aanspraak op de zege.

Peter Sagan
Voor de knoestige hellingen in de Vlaamse Ardennen had hij net niet genoeg métier. Wacht maar tot volgend jaar. Voor de Brabantse Pijl kan hij dit jaar wel al raak schieten.

Thomas Dekker
Voor zijn dopingschorsing zou Dekker torenhoog favoriet zijn. Nu doet Thomas schuchtere pogingen om opnieuw aansluiting te vinden met de top. Onlangs won hij zijn eerste koers in dienst van Garmin-Barracuda in de Omloop van de Sarthe. Maar het flitsende van weleer is er nog niet.

Johnny Hoogerland
Hoogerland met stroomstootband
Bron: vtrade.be
Eens de weg omhoog gaat, springt Johnny weg. Het enige probleem, hij doet dat steevast te vroeg. In zijn ploeg Vancansoleil hebben ze hem eens flink ingepeperd om te blijven zitten. In Milaan-San Remo ontsnapte Hoogerland weer te vroeg. Onlangs was hij weer vooraan aan het rijden op een stijgende strook, toen hij plots viel. Het zou ons niet verbazen, mocht ploegleider Hilaire Vanderschueren hem een elektrisch hondenbandje aangedaan hebben. Elke keer dat Johnny te vroeg gaat, krijgt hij een stroomstoot en gaat hij jankend neer. Ondertussen is Hoogerland zo geconditionneerd dat hij niet meer aan demarreren denkt. 

Thomas Voeckler
Voeckler molesteerde na afloop van
Parijs-Roubaix een fotograaf die kiekjes
nam van ploegmaat Turgot

Bron: cyclingnews.com
Hij is stik, stik, stikjaloers en hij wil terugslaan. Liever gisteren dan vandaag. Voeckler is zijn statuut van meest geliefde renner in Frankrijk kwijt. Merk op: we zeggen niet, meest geliefde Franse renner. Voeckler is zijn status kwijt aan ploeggenoot Sébastien Turgot. Geheel uit het niets kaapte Turgot in Parijs-Roubaix een unieke gedeelde tweede plaats weg. De Fransen vergeten voor het gemak Tom Boonen en roepen Turgot uit tot winnaar. Voeckler kan niet vergeten dat Boonen hem sloeg, maar Turgot maakt er abstractie van dat Boonen hem versloeg. Vreemd dat Nicolas Sarkozy hier nog geen politieke munt heeft uitgeslagen. Het zou hem terstond een tweede ambtstermijn als Frans president opleveren.  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten