woensdag 14 maart 2012

Tom Boonen en Lieuwe Westra: ouderwetse pensenkermiscoureurs


Het verleden is de toekomst!
Bron: dewielersite.be
Als volger van het wielercircus is het u ook opgevallen: we gaan opnieuw naar de roots van het wielrennen. Bij alle andere sporten draait het om brood en spelen. Bij de koers wordt dat brood vervangen door vlees. De koers en de pensenkermis hebben elkaar opnieuw gevonden.



12 kilo worst voor Boonen
De biefstuk van Contador is ondertussen genoegzaam bekend. Moeten we daar nog iets aan toevoegen? Nee, hé. We hadden Tom Boonen een tijdje geleden aangeraden om ook eens een biefstukje meer te eten. Dat heeft hij gedaan, want hij komt opnieuw mannelijker voor de dag. Daarmee keert hij terug naar zijn oorsprong. De eerste van de 100 UCI-overwinningen leverde Boonen 12 kilo worst op. Voilà! Dat verklaart eindelijk de beruchte Boner-foto. Dat was gewoon nog een restantje boerenpens dat hij als mondvoorraad had meegenomen.
"Yes, eindelijk een nieuwe worst van 12 kilo"
Bron: zita.be


Biefstuk voor Westra

Westra hapt naar een verse biefstuk

Bron: dewoudklank.nl
Lieuwe Westra vloog de Montée Jalabert op. Gelukkig had zijn ploegleider Hilaire Vanderschueren ingegrepen, anders vloog Westra erover. Westra, ooit een kloeke stratenmaker van 90 kilo, is een vedergewicht geworden. Het werd te erg, en dus greep Van der Schueren naar een ouderwets wielerrecept. "Lieuwe, biefstukken eten tot je geen pap meer kan zeggen. Pas dan krijg je dessert: rijsttaarten." Westra viel aan als 'ut Beest'. Hij deed zo zijn bijnaam en de kookkunsten van mevrouw Van der Schueren alle eer aan.


Lees ook:
Dossier Parijs-Nice 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten