woensdag 14 maart 2012

Milaan-San Remo 2012 - Favorieten: Oscar Freire

Oscarito zal zaterdag weer
onvervaard de sprint in duiken.
Bron: futurecdn.net
Als Oscar Freire in Milaan-San Remo start, behoort hij sowieso altijd tot de favorieten. Tenzij hij met een lichamelijk ongemak zou sukkelen. Dat is dit jaar echter niet het geval. Oscarito won al drie keer La Primavera, is in vorm en jaagt op een vierde zege.
Oscar Freire wint Milaan-San Remo 2012
De eerste reden ligt voor de hand: als ervaringsdeskundige kent de Spanjaard van Katusha de klassieker door en door. Poggio en andere Cipressa's: hij geraakt met de besten omhoog. Lossen zal hij niet doen. Tenzij aan de meet. Dan lost Oscarito de rest van het peloton.

Motard Freire heeft zo zijn eigen manier
om te winnen.
Bron: futurecdn.net
Oscarito is de enige onzichtbare renner in het peloton en kan zich bijgevolg als de beste verbergen. Om aan de meet opeens weer zichtbaar te worden. Zijn nipte tweede plaats bij een etappe in de afgelopen Tirreno bevestigde dit nogmaals. Cavendish sprak achteraf zijn verbazing uit over zijn Spaanse concurrent. Hij had Freire gewoon niet zien komen. Pas aan en over de meet werd hij opeens weer zichtbaar. Na zijn carrière kan hij zo nog in 't circus terecht.

Oscar Freire wint Milaan-San Remo 2012 niet
Waarom dit een van de resultaten is als je "oscar freire" intikt
in Google, is een raadsel. Misschien de onzichtbare Freire?
Bron: cidadedesaopaulo.com
Vrij simpel: omdat hij pas volgend seizoen opnieuw de Primavera zal winnen. Daar heeft een mens geen glazen bol, laat staan onze eigenste privéwaarzegger Monsieur Aribou voor nodig. De statistieken spreken immers zwaar in Oscarito's nadeel. Een simpele cijferreeks maakt alles duidelijk: Freire won Milaan-San Remo in 2004, 2007 en 2010. Zelfs met een IQ van onder de 100 weet u dat hij pas volgend jaar weer zal winnen. Zo klaar als een klontje.

De andere reden waarom de Spanjaard zaterdag niet als eerste over de meet zal komen, ligt ook vrij voor de hand. In zijn omgeving wordt her en der benadrukt dat hij nog een laatste keer Milaan-San Remo wil winnen, omdat het zijn laatste seizoen is. De voorbije twee, drie jaar ging Freire zogezegd ook altijd stoppen. Aangezien niet 2012, maar waarschijnlijk 2086, Freire's laatste seizoen zal zijn, hoeft hij deze editie niet noodzakelijk te winnen. Er rest hem nog enkele decennia de tijd.

Lees ook:
Tirreno Adriatico: Cavendish trekt aan het langste eind
Voortijdige pensioenaankondiging van Freire
Zabel maakt Freire nog beter
Dossier Milaan-San Remo 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten