zaterdag 24 maart 2012

Gent-Wevelgem 2012: terugblik editie 2011

Duivels lachende Boonen: "En niemand die me doorheeft!"
Bron: gent-wevelgem.be
Alsof de duivel ermee gemoeid is
Tom Boonen beleefde een rotjaar in 2011. Hij moest verplicht verstek geven in de E3-prijs Harelbeke, werd in de Ronde op zijn nummer gezet door Cancellara, nogmaals in Parijs-Roubaix en ging nadien helemaal op de sukkeltoer. Blessures te over. Als troostprijs wist hij toch Gent-Wevelgem te winnen. Met een duivelse tactiek.

Frisse sprint
Wat een herrie toch rond de drie rondjes in de Ronde Van Vlaanderen. In Gent-Wevelgem doen de renners alle bergen 2 keer. En maar goed ook voor Tom Boonen. Nu we in het volgende wielerseizoen zijn, zijn de feiten verjaard en kunnen we zonder gevolgen de waarheid uit de doeken doen. Toen hij met materiaalpech langs de kant stond, kon hij rustig zijn gazetje lezen, een klapke doen met de locals en met de ploegleider wat staan zwanzen. Hij pikte gewoon weer aan bij de volgende passage van het peloton. Niemand die het doorhad. en dus ook niet dat Boonen fris naar de meet ging. Daar pakte hij na berenwerk van Gert Steegmans zijn enige grote overwinning van het seizoen.

Test voor de Ronde
Kijk dus maar uit als er volgende week in de Ronde Van Vlaanderen een lange Quickstepper plots materiaalpech heeft en zich tussen de massa verschuilt. Als Boonen goed timet, kan hij zelfs twee rondjes uitrusten. Aan de finish zal hij verklaren: "Met een superconditie, recupereer je sneller." U en wij weten dan wel beter. En eigenlijk heeft Boonen gelijk, De Ronde is de ronde en geen 3 ronden.

Lees ook:
Dossier Gent-Wevelgem 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten