zaterdag 24 maart 2012

Gent-Wevelgem 2012: buitenlandse favorieten

Komt de winnaar misschien
from outer space?
Bron: vulpine.cc
Als de Belgen morgen niet echt tot de favorieten behoren, dan zal het van de buitenlanders moeten komen. Vrij simpel, als u het ons vraagt. Tenzij er nog ergens een alien komt opduiken, net voor de finish in Wevelgem. Maar Laurent Brochard is al een tijdje gestopt als profwielrenner.



Daar zijn de Duitsers weer (maar maak u niet ongerust!)
Gent en Wevelgem mogen alvast likkebaardend uitkijken naar al die kanonnen die morgen aan de start zullen verschijnen. Zo kan Lotto-Belisol eindelijk nog eens aanspraak maken op de zege. André Greipel is immers van de partij. Raakt hij de Kemmelberg zonder kleerscheuren over, dan lozen de anderen hem best zo snel mogelijk of ze zouden wel eens een pak voor die Hosen kunnen krijgen.

En mocht Greipel er niet in slagen in Wevelgem te winnen voor Duitsland, dan zijn daar nog altijd zijn 1t4i-landgenoten, John Degenkolb en, vooral, Marcel Kittel. Die laatste is intrinsiek de snelste van de twee; de eerste is dan weer in Vorm.

Andere snelle mannen en heel snelle mannen
Bert en Ernie zijn van alle sportmarkten thuis.
Bron: muppetshow.clubs.nl
Het is niet enkel Duits geweld dat (traditioneel) naar onze kontreien komt afzakken. De crème de la crème van het internationale sprintersgild zal vrijwel voltallig aanwezig zijn. Farrar en Freire, Cooke en Goss, Bert en Ernie, Hutarovich en Galimzyanov, Bennati en Hushovd, Nicole en Hugo, Sagan en Rojas, Renshaw en Bozic, Boasson Hagen en Sutton: één voor één zijn ze er morgen bij. Maar vergis u niet, er doen ook helpers, waterdragers en smoelentrekkers als Thomas Voeckler mee.

Het syndroom van Gilbert
Patiënten onder mekaar.
Bron: roadcyclinguk.com
De aandachtige lezer zal gemerkt hebben dat één opvallende naam ontbreekt tussen al de bovenstaande snelle mannen: de wereldkampioen. Hij won weliswaar Kuurne-Brussel-Kuurne en ritten in Qatar en de Tirreno, maar de supervorm heeft Cav nog niet te pakken. De ene keer vloekt hij daarom op de Vlaamse wegen, de andere keer op een Russische drinkbus. Vooral die laatste kan er niet aan doen: drank zit de Russen nu eenmaal in het bloed.

Stilletjes aan begint Cavendish symptomen te vertonen van het syndroom van Gilbert, vrezen wij. Is het de vloek van de kampioenentrui? Of liggen hun prioriteiten gewoon elders, bv. in het kraambed? Morgen kan de Brit alleszins voor opheldering zorgen of in het slechtste geval zorgt hij voor nog meer onduidelijkheid. Misschien heeft Cancellara nog wat grind over om in de ogen te strooien.

De keuze van Wielerg@k
... is echter altijd tegendraads. Mocht Greipel of Cavendish morgen winnen, dan zal niemand van een verrassing spreken. Daarom hopen wij op succes voor ofwel Michael Matthews van Rabobank, Franceso Chicchi van Omega Pharma of Arnaud Démare van FDJ. Ons geluk zou met geen woorden te beschrijven zijn, mocht een van deze drie winnen. Of misschien hoogstens met een artikel achteraf.

Lees ook:
Dossier Gent-Wevelgem 2012
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten