zaterdag 24 maart 2012

Gent-Wevelgem 2012: Belgische favorieten

Veel kans dat de vlag zondag maar halfstok zal hangen.
Bron: artexanis.be
Wij van Wielerg@k zijn vredelievende mensen. Ons hart breekt dan ook als wij naar Gent-Wevelgem kijken dit jaar. Toch op vlak van Belgische favorieten. De kans dat zondag de Brabançonne weerklinkt in Wevelgem is naar onze mening vrij miniem. En voor een keer is l'enfer niet l'autre: onze vaderlandse trots moet het vooral afleggen tegen hun eigen ploegmaats. Een verhaal van geluk en ongeluk.



Snelle mannen en snelle(re) mannnen
De drie snelste venten
van West-Vlaanderen.
Bron: misterbelgiumpersonality.be
Gent-Wevelgem eindigt wel al eens vaker op een groepssprint. Wie sprint zegt en aan Belgen denkt, denkt doorgaans aan niet al te veel. Gelukkig heeft Tom Boonen dit seizoen zijn sprinterskuiten teruggevonden, dat bewees de E3-prijs nogmaals. Ongelukkig genoeg denken wij dat Omega Pharma het in Gent-Wevelgem vooral over de boeg-Chicchi zal gooien. Niks tegen de Italiaan, maar we bespreken hier de Belgische favorieten, dus moéten we de chauvinist uithangen.

Kristof Goddaert van AG2R is nog zo'n man die vrij snel aan de meet kan zijn. Massasprinten zal hij wel nooit winnen, tenzij de anderen collectief het asfalt zouden knuffelen. In een kleinere groep moet Goddaert zich echter wel kunnen plaatsen. Ongelukkig genoeg rijdt er nog wel zo een rond bij AG2R: Lloyd Mondory. Mondory bewees in Dwars door Vlaanderen al dat hij in vorm is en weet zich altijd wel te plaatsen. Zelfs in massasprints in de Tour.

BMC kan nie mee
Zelfs op training gaat het soms te snel voor Phil.
Bron: sport.be
... lijkt het wel op dit moment. Het palmares 2012 van het superteam oogt vooralsnog maagdelijk wit. In Gent-Wevelgem kan daar echter verandering in komen. Gelukkig kan BMC daarvoor op schoon, Belgisch volk rekenen: Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. Ongelukkig genoeg is Phil nog niet echt in topvorm - om u eens met het Understatement van dit wielerjaar rond de oren te slaan. Gelukkig genoeg is er dus ook nog Greg Van Avermaet: vrij goed in vorm en ook nog vrij snel. Ongelukkig genoeg is er daar ook nog een Noor bij BMC. En die Hushovd is aan de meet normaal gezien nog net dat ietsje sneller dan Van Avermaet.

Eenzelfde soort verhaal zien we bij Greenedge en Jens Keukeleire. Onze landgenoot doet het tot nog toe vrij aardig, maar moet nog ander schoon volk in zijn team dulden. Baden Cooke is daar een voorbeeld van, Matt Goss een exponent.

Zet gerust uw joker in
Gezien alle bovenstaande redenen, kijken wij zondag ook met meer dan gemiddelde belangstelling uit naar twee andere landgenoten. Om het niet oneerbiedig over "mannen van de tweede rij" te hebben, spreken wij dan maar van jokers.

Mannen van de 1e, 2e, 3e én 4e rij!
Bron: linnbenton.edu
Kris Boeckmans heeft alvast het geluk dat Boonen, Goddaert, Van Avermaet en Keukeleire niet hebben, nl. geen snelle(re) ploegmaat. Ongelukkig genoeg rijden er wel nog enkele andere kleppers rond bij Vacansoleil, waaronder Lieuwe Westra, op een ros haar na winnaar van Parijs-Nice.
Istal?, vraagt u zich af? Nog niet. Onze aangeboren, onverklaarbare mentale afwijking doet ons denken aan Kevin Ista. De renner van Accent.Jobs-Willems Veranda's houdt er wel van zich in het voorjaar eens te tonen aan de buitenwereld. Wij geloven dat hij dat ook dit seizoen kan en zal doen.
Lees ook:
Dossier Vlaamse Wielerweek 2012
Dossier E3-prijs Harelbeke 2012
Dossier Dwars door Vlaanderen 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten