woensdag 15 februari 2012

Ronde van Oman: Peter Sagan wint de tweede rit


't Was om zeeziek van te worden vandaag.
Bron: travelblat.com

Peter Sagan, de Slovaakse sprinter van Liquigas, heeft de tweede rit in de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. Sagan toonde zich de snelste van het peloton in een sprint bergop, voor Baden Cooke en de Nederlander Tom-Jelte Slagter.



Mannen als Mark Cavendish waren toen al een tijdje gelost. Net als gisteren kleurden vier ontsnapten de koers, met o.a. Klaas Lodewyck van BMC.

Het meest opmerkelijke feit van de dag kwam echter niet op naam van een van de wielrenners, maar van een schip dat vastgelopen was. Daardoor werd de etappe met twee uur vertraging op gang geschoten. Om zeeziek van te worden. Gelukkig kreeg het peloton Ace Ventura te zien als verstrooiing. Om nogmaals zeeziek van te worden.


De perfecte samenvatting van de dag kwam van embedded journalist @Greghenderson1: "Today started with a leisurely boat cruise and ended with a near heart attack. That was a rough as guts finish. Ouch."



Voor het eerst komt Tom-Jelte Slagter positief in beeld. De vorige keer lag hij er nog voor dood bij op de sterrato in de Giro 2011. Hij had echter meer geluk dan de betreurde Wouter Weylandt.


Lees meer:
De Sagan-saga
De zware schuiver van Tom-Jelte Slagter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten