zondag 6 november 2011

Wintertraining

In de winter malen profs kilometers en kilometers en kilometers. Sommigen vergeten extra aan hun stuurvaardigheid te werken. Dat komt hen dan in de loop van het seizoen duur te staan.Het veld

Twee dagen na het overlijden van Wouter Weylandt,
bleef Tom-Jelte Slagter een poos voor dood liggen.
Zdenek Stybar doet het nog wel, Lars Boom niet meer. Die laatste vindt het WK veldrijden geen goede voorbereiding op het wegseizoen. Nochtans worden renners steeds vaker over extreme wegen gestuurd. Een minimum aan veldritervaring is daarbij aangewezen. Vraag het maar aan de onfortuinlijke Tom-Jelte Slagter.In de rit over de strade bianche in de Giro 2011 bleef de Nederlander voor dood liggen na een schuiver op het sterrato.De skipiste

Dan is er nog een ander type renners. Zij die vooral problemen kennen bij de afdalingen. Wie bochtenwerk en afdalen zegt, denkt automatisch aan skiën. Thor Hushovd staat geboekstaafd als een meesterdaler. Hij zweert alvast bij de ervaring die hij al skiënd heeft opgebouwd. Het zou Fränk Schleck geen kwaad doen om enkele skilessen te volgen. Getuige hiervan de afdaling tijdens de Ronde van Zwitserland 2008 die grondig misliep.


Alleen skilessen hebben Pedro Horillo niet geholpen. Zijn carrière was niet vroegtijdig afgebroken als hij een cursus parapente had gevolgd. Hij viel 80 meter de ravijn in tijdens de Giro 2009.

En Jens Voigt? Die haalt elke Tour wel een straffe stoot uit. Puur van contentement dat hij het opnieuw overleefd heeft, maakt hij vervolgens zijn vrouw zwanger. Eerst boenk en dan een joenk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten