dinsdag 14 februari 2012

Ronde van de Algarve: vooruitblik

De Ronde van de Algarve heeft heel wat lekkers te bieden.
(Bron: sardineauport.canalblog.com)
De Ronde van de Algarve is de eerste rittenkoers met een wat selectiever parcours. Er zitten enkele kaskes tussen tot 600m. De jongetjes zullen automatisch van de mannen gescheiden worden.  De sterke mannen zullen niet tot het einde als sardienen in het peloton geprangd zitten.






Martin
De ploeg van Tony Martin begint met een lichte siësta
aan de Ronde van de Algarve.
Bron: Facebook Dries Devenyns
De grote favoriet  is de winnaar van vorig jaar, Tony Martin. Hij moet bergop de punchers voldoende kunnen volgen om hen in de afsluitende tijdrit van 25 km allemaal naar huis te rijden. Martin krijgt de steun van Martin, en dan hebben we het over Martin Velits. Broer Peter Velits rijdt gescheiden van hem rond in Oman. Patrick Lefevere slaagt er meteen in waar Johan Bruyneel in faalt: twee fietsende broers uit elkaar halen.


Roche
Een van de uitdagers wordt Nicolas Roche. Het wordt tijd dat deze grote belofte een stapje voorwaarts zet. We peilden even bij onze vriendin bij AG2R, Celine Mazard. "Onze sportdirecteur Julien Jurdie zegt dat Nicolas zich goed voelt. Parijs-Nice is een van zijn grote doelen. Maar daarvoor moet hij ook al 100% zijn in de Algarve. Hij gaat daar dus resoluut voor het eindklassement." Bedankt, Celine, om dat door te briefen.


Interessante uitdagers
Bij Radioshack is het uitkijken naar Jan Bakelants en Andreas Klöden. Sky pakt met Christopher Froome als lijsttrekker uit en Bradley Wiggins als lijstduwer. Jurgen Van den Broeck kan meteen al testen of hij op schema is voor de Tour de France. Ook hij treedt aan in de Algarve. Verder is er ook Thomas de Gendt die vorig jaar een puike Parijs-Nice reed. Hij zal eerder voor ritwinst gaan dan voor het klassement. Ploegmaat Johnny Hoogerland zal ook wel proberen zijn vrijbuiterskans te gaan. Als we hier iemand niet vernoemd hebben, is dat niet omdat we die over het hoofd hebben gezien. Wel dat we zijn naam niet konden lezen op de officiële startlijst.
Greg Van Avermaet heeft zijn brommerke afgesteld.
Bron: @gregvanavermaet


Brommertjes
Voor Nick Nuyens is het ook de competitiestart. In het verleden klaagde hij wel eens over de opgefokte brommertjes die rondreden op het Iberische schiereiland. Hij kon het niet bewijzen, maar dacht toch aan oneerlijke concurrentie. Je kan erover klagen, of je kan slimmer proberen te zijn. Dat is precies wat Greg Van Avermaet deed. Hij plande net voor de Ronde van de Algarve nog enkele stevige brommertrainingen. Zien wat hem dat oplevert.




Officiële website Ronde van de Algarve

Geen opmerkingen:

Een reactie posten