dinsdag 21 februari 2012

Omloop Het Nieuwsblad 2012: Buitenlandse favorieten


Invasieve exoten
Invasieve exoten maken zich op voor de strijd
Bron: grensregio.eu
Er staat weer een hele horde buitenlandse Flandriens klaar om de meest bonkige wegen van het Vlaamse land op te vreten. We zetten voor u op een rijtje wie die hongerigen zijn. Op zich zijn het vertrouwde namen. Volgens ons staat er geen onbekende aan de deur te kloppen om zich tot Flandrien te laten naturaliseren.


 
Breschel

We hebben het wel in het snotje: Breschel is weer top
Bron: vandaag.be
Twee jaar geleden was hij minstens de evenknie van zijn ploegmaat Cancellara. Zonder ademen reed hij op de Koppenberg iedereen uit het wiel. Mechanische pech stopte zijn opmars.
Vorig jaar had hij even knieproblemen en mocht hij een kruis maken over zijn voorseizoen. Nu staat Matti Breschel er opnieuw. Hij maakte behoorlijk wat indruk in de Ronde van de Algarve. Rabobank heeft met hem grote kans om opnieuw de Omloop te winnen.



Flecha

Flecha klaar om raak te schieten
Bron: tvmeierij.nl
Vorig jaar kwam hij een millimeter tekort om zichzelf op te volgen. Vanuit Qatar klonken er berichten dat Juan Antonio Flecha minstens even goed is als vorig jaar. Voor de slechte verstaander: beresterk. Als de favorieten opnieuw liever met elkaar keuvelen dan koers te maken, muist Flecha er opnieuw vanonder. Van kletswijven moet hij niets weten. In de sprint tegen Matti Breschel komt hij wel meer dan een millimetertje tekort.


Boasson Hagen
Krachtvoer voor de Omloop
Bron: junkfoodnews.net
Zowel in de Tour Down Under als in de Ronde van de Algarve reed de jonge Noorse wielergod best goed. Het is daar warm, zult u zeggen. Hoe gaat hij zijn motor warm krijgen in het koude Vlaamse land? Tussendoor trainde Edvald in Noorwegen. Daar is het nog een pak frisser dan hier. Een echte ijsman die Boasson Hagen Daz. Hij kan wisselkopman zijn met ploegmaat Flecha.

Langeveld
Veulen Sebastian voelt zich uitstekend bij Greenedge
Bron: trekpaard.be
Vorig jaar haalde Sebastian zijn eerste grote koers binnen. Daarna werd er weinig tot niets meer van hem vernomen. Van Rabobank veranderde hij naar Greenedge. Hopelijk voor hem keert hij dit seizoen terug met de energie van een jong veulen dat te lang in het veld heeft gestaan. Feit is dat men hem niet meer zomaar zal laten wegrijden.






Outsider: Offredo
Schoot Offredo een kemel met zijn whereabouts?
Bron: futurecdn.net
Toen Langeveld en Flecha vorig jaar gevlogen waren, legde iedereen zich daarbij neer. Op een dwaze enkeling na. Die luisterde naar de naam Yoann Offredo. Hij toonde klaar te zijn om seizoensrevelatie te worden. Een dwaze val net na de finish van Gent-Wevelgem deed hem in de lappemand belanden. Frisgewassen staat hij er opnieuw. We hadden bijna gezegd “witgewassen”, maar dat is wat vroeg. Offredo miste ondertussen 3 dopingcontroles. Dat staat normaal gezien gelijk met een positieve plas en een schorsing. Over die zaak is nog geen uitspraak gedaan. De organisatoren van de Omloop hopen wel dat Offredo wint. Dan hebben ze over enkele maanden ook een winnaar die voor het TAS zijn winst maginleveren. Dat is tegenwoordig very fashionable en très en vogue. En het toont aan dat de Omloop als koers au sérieux wordt genomen door de allerhoogste dopinginstanties.

Lees ook:
Omloop Het Nieuwsblad 2012: terugblik editie 2011

2 opmerkingen: