dinsdag 21 februari 2012

Omloop Het Nieuwsblad 2012: terugblik editie 2011

Flecha komt 1 millimeter tekort
Na een onwaarschijnlijke remonte komt Flecha 1 mm tekort
Bron: bloggen.be
Dichter dan Flecha kun je niet komen. Voor hem moet het extra zuur geweest zijn omdat hij een beresterke achtervolging reed. Sebastian Langeveld reed op de verrassing, met verstand en na een zeer gedurfde gok naar zijn eerste klassieke overwinning.
Test op de Taaienberg
Je kunt er in het voorjaar je klok op gelijk zetten. Telkens de Taaienberg in het parcours zit in een voorjaarskoers, spurt Tom Boonen die naar boven. De jaarlijkse test die er stilaan potsierlijker begint uit te zien dan een stier die zich laat vangen door een rode lap. Want ook nu liet Tornado Tom zich weer vangen. Eerst door Langeveld, nadien door Flecha.

Bonk van een Eikenberg
Sinds Phille Gille uitpakte net na de Eikenberg in de editie 2008, is de Eikenberg opnieuw het begin van de echte finale. Wie zich daar laat verrassen, kan het doorgaans schudden. Dus schudde Langeveld daar aan de boom. Of beter gezegd, hij fietste er op kousenvoeten vandoor. De favorieten lieten begaan. De spin Sebastiaan, het is niet goed met hem vergaan, dachten ze.

Leep op de Leberg
De favorieten sukkelden in slaap, Hushovd en Boonen zelfs schouder aan schouder. Hun gesnurk irriteerde Juan Antonio Flecha. In de uitloper van de Leberg pompte hij de longen vol en zette hij fors door. De eerste keer dat seizoen dat Boonen zich liet ringeloren op de Leberg. Later gebeurde dat ook nog in de Ronde Van Vlaanderen.

Kinderkopjes tellen op de Paddestraat
Flecha raakt tot bij wat achtervolgers, waaronder Roelandts. Dat groepje raakt geen meter dichter bij de doorstomende Langeveld. Flecha wikt, weegt en bevindt zijn gezellen te licht. Hij ramt bijna de kasseien uit de grond op de Paddestraat en kletst iedereen uit het wiel.

Boom verspert de weg
Op de Lange Munte lijkt de aansluiting bij Langeveld maar een formaliteit. Opeens stokt het bij Flecha. Dan neemt Langeveld een besluit. Hij is al lang genoeg alleen op pad en kan wel gezelschap gebruiken. Dus even wachten op Flecha. In de achtergrond zijn er nog verwoede pogingen van o.a. een verrassende Yoann Offredo om terug te komen. Lars Boom speelt modelploegmaat van Langeveld en stopt elke poging af. De rest van het voorseizoen zien we Boom amper terug, trouwens.

Uitgewoond aan de finish
De twee vooraan beseffen dat ze elkaar nodig hebben en werken naarstig samen. Daardoor hebben ze nog voldoende tijd om voor de aankomst een rondje te surplacen in de plassen. Langeveld speelt het spel het beste en wint. Maakt het hem uit dat het maar een millimeter scheelde, winnen is winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten