woensdag 22 februari 2012

Kuurne-Brussel-Kuurne 2012: Terugblik editie 2011

Sutton gaf de tegenstand resp. een oorvijg en een elleboog.
Bron: Het Nieuwsblad
Sutton klopt iedereen
Kuurne-Brussel-Kuurne werd in het verleden al vaak beslist in een sprint en vorig jaar was dat niet anders. Hutarovich, Greipel, Farrar: allemaal sprintten ze mee voor de overwinning, toen all of a sutton Christopher Sudden* te voorschijn kwam en iedereen het nakijken gaf. Een onverwachte winnaar in een koers waarin er wel nog andere onverwachte, opmerkelijke dingen gebeurden.




Weinig gehoor

Het was een komen en gaan van ontsnappingen vorig jaar en dat zorgde geregeld voor onduidelijkheid. Zo wisten Rabobank en Quick-Step te laat dat Tyler Farrar in een tweede pelotonnetje achterop geraakt was en moesten ze hem dus noodgedwongen ook in de finale dulden. De verklaring was simpel: de renners mochten geen oortjes gebruiken.

Hopelijk blijft het bij deze ene keer.
Bron: amazingdata.com
Vier onverlaten vormden de eerste ontsnapping van de dag en wilden natuurlijk zo snel mogelijk weer in Kuurne geraken. Ze negeerden daarbij zelfs de sirene aan een spoorwegovergang. Zonder oortjes hadden ze die zeker moeten horen. En wie niet horen wil, moet voelen. In dit geval gediskwalificeerd worden.

Weinig chance

Het dient gezegd: de vele ontsnappingspogingen hadden ook weinig chance. Ladagnous, Voeckler, Roelandts, Velits, Hayman en Bak: allen probeerden ze wel op de een of andere manier (doorgaans op de fiets) weg te geraken, maar niemand slaagde in dat opzet.

Anderen, zoals Flecha en Boonen, lieten hun kuitspieren ook eens rollen en reden weg op de Kwaremont. Ze waren echter niet uit op wat chance, maar wilden de rest gewoon eens imponeren. Voor sommigen is het ook nooit genoeg.

Weinig winst

Onze rechterpink eraf als de bookmakers achteraf veel winst moesten uitkeren. Dat Sutton van Team Sky K-B-K 2011 op zijn naam ging schrijven, kon zelfs een helderziende niet voorspeld hebben. Tenzij onze Monsieur Aribou of een vrouw. Sutton, perfect gegangmaakt door ploegmaat Boasson Hagen, verbaasde iedereen en zichzelf en behaalde zijn mooiste overwinning uit zijn carrière.

*Voor de goede verstaander: we hebben het hier dus wel degelijk over Christopher Sutton.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten