dinsdag 17 januari 2012

Tour Down Under: Jurgen Roelandts breekt halswervel

Bron: Jurgen Roelandts, Twitter
Jurgen Roelandts houdt een gebroken nekwervel over aan zijn zware val in de Tour Down Under. Hij is niet de eerste renner die deze blessure oploopt. Een kort overzicht van zijn onfortuinlijke voorgangers.Gevallen Tourhelden
Van Lance Armstrong is vaak gezegd dat hij nooit averij opliep. In 2000 werd hij nochtans aangereden door een auto en brak daarbij, jawel, een nekwervel. Het heeft hem nooit belet om daarna nog vijf keer de Tour te winnen. Een gedachte waar Jurgen zich aan kan optrekken.
Ook omdat het Bjarne Riis overkwam. Een slipper in een tijdrit en huppakee, een gebroken nekwervel. Riis won nadien ook nog de Tour.


Gekke toeren
Stef Clement ging zwaar onderuit na een ongelukkig manoeuvre van een motor. U raadt het verdict, oa een gebroken nekwervel.
In 2011 eindigde de Scheldeprijs, we zouden haast zeggen traditiegetrouw, in een zware valpartij. Het halve peleton kletterde tegen de grond. Sjef De Wilde was ongetwijfeld het zwaarste slachtoffer met twee gebroken nekwervels. 
De spectaculairste val in de categorie nekwervels komt zonder enige twijfel op naam van Daryl Impey. In volle sprint trok Theo Bos hem van zijn fiets en keilde hem in de nadar. De Zuid-Afrikaan Impey stapte nadien nog op zijn fiets en reed met hulp van een ploegmaat over de lijn. Daarna had hij 3 maanden nodig om opnieuw in het peloton te kunnen meerijden. 


zie ook:

Knal, weer een val (2)Geen opmerkingen:

Een reactie posten