zaterdag 7 januari 2012

Knal, weer een val (deel 2)

In 2011 hebben er weer heel wat gelegen. Sommige kwamen er goed van af, anderen liepen zware averij op. Helaas viel ook de dood van Wouter Weylandt te betreuren. Deel 2 van "Knal, weer een val".

Aan het noodlot ontsnapt...

In Schoten is het elk jaar prijs. In de finale sprint van de Scheldeprijs loopt het de laatste edities altijd fout. Dit jaar was er een enorm zware val. Tyler Farrar en Wouter Weylandt haken in elkaar. Bij de dominobeweging die hun val teweegbrengt gaat aan de andere kant van de weg Sjef De Wilde bijna fataal tegen de grond. Hij breekt twee wervels.
...voor even

In Schoten ontsnapt Weylandt aan het ergste. Het is niet die val die hem noodlottig wordt. Dat is de tuimelperte van ploegmaat Daniele Benatti in de Ronde van Romandië. Daardoor kan Benatti niet naar de Giro. Weylandt neemt zijn plaats in. In de derde rit van Giro probeert hij in de afdaling de kloof met het peloton te dichten. Waarschijnlijk keek Weylandt even om om te kijken wie er nog mee was. Daarbij ziet hij een flauwe bocht niet, zijn pedaal schampt een muurtje en hij wordt tegen de rotswand gekatapulteerd. 


Van garagepoort naar hemelpoort
Tondo speelt bijna zijn fiets kwijt in Parijs-Nice.
Bron: HLN
Weylandt is niet de enige wielerdode die in 2011 te betreuren viel. Ook Xavier Tondo kwam om het leven. Niet bij een lullige schuiver in Parijs-Nice, maar bij een nog lulliger incident. Hij raakte verpletterd tussen de auto en de garagepoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten