woensdag 11 januari 2012

De nieuwe outfit van Lampre ISD voor 2012

Stoere Alessandro.
Bron: José Been
Het begint een gewoonte te worden, commentaar geven op nieuwe truitjes. Vandaag doken er foto's op van de nieuwe outfit van Lampre, de Italiaanse formatie die al sinds mensenheugnis meedraait in het peloton. Grote man Alessandro Petacchi diende als model en deed dat op zijn eigen manier.


Meer van dattum

Kleine Damiano.
Bron: Het Nieuwsblad
Wat ons meteen opvalt: echt veel inspanningen hebben de designers niet willen vuilmaken aan de nieuwe uitrusting van Lampre. Het kleinood verschilt in vrijwel niets van het exemplaar van vorig jaar (en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor, enz.) Al een geluk dat de Italianen een man als Petacchi in de rangen rijden hebben, die qua kathedraalgehalte onze eigenste Tosh Van der Sande toch met de ogen toe weet te overvleugelen.

De waspoederconnectie

De kathedraal van Tosh
Bron: De Standaard
Nu we het toch over de kathedraal van Tosh hebben: wat de nieuwe outfit van Lampre ons wél leert, is dat er opnieuw een inside link in het peloton is opgedoken. Eerst was er de witwasaffaire tussen Lotto Belisol en Omega Pharma - Quick Step, die wij dankzij vernuftig denkwerk wisten bloot te leggen. Nu is er ons inziens een tweede, soortgelijke affaire in de maak.

Als we immers Petacchi's stoere foto van dichterbij bekijken, merken we immers dat er toch één wijziging waar te nemen is ten opzichte van het truitje van vorig jaar. We hebben het hier over de afgewassen look. De nieuwe outfits hebben duidelijk te lang in de was gezeten of er werd op zijn minst een verkeerd wasprogramma gebruikt.

En zo slagen die van Lotto Belisol er op hun eigen manier in om een tweede, mogelijke concurrent al van voor de echte start van het nieuwe seizoen een neus te zetten. Als dat maar goed afloopt!

(We geven toe: mogelijk is de kwaliteit van de foto niet optimaal. Maar mogelijk ook wel!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten