woensdag 11 januari 2012

NetApp naar Giro 2012, Garzelli niet

Bron: semprenaroda.wordpress.com
Acqua e Sapone grijpt naast een wildcard voor de Giro. Voor kopman Stefano Garzelli is alles om zeep. Voor de laatste keer wilde hij alles op die koers zetten. Als hem dat ontnomen wordt, geeft hij er liever de brui aan. Als hij Vinokoerov was, had hij meteen van een complottheorie gewag gemaakt over de selectie van team NetApp.

Bolwassing

Pantini en Garzelli, of omgekeerd.
(Bron: cyclingnews.com)
Nu is Garzelli al wel langer zijn wilde haren kwijt. Dat is wel moeilijker te merken, aangezien iedereen met een pothelm rijdt. In de jaren '90 waren renners makkelijker herkenbaar zonder helm. De uitzondering daarop: Marco Pantani en Stefano Garzelli. Vanop een helikopterbeeld zagen ze er hetzelfde uit. Ook tegenstanders moeten zich er vaak op hebben miskeken. Als de demarrage iets minder snedig was, kon het nog altijd gaan om Pantani in een mindere dag.


Zuiver water
Wat de Piraat en Piratino nog meer met elkaar gemeen hebben: ze werden allebei uit de Giro gezet wegens dopingpraktijken. In het geval van Garzelli leverde dat nog een hilarische smoes op. "Een vochtafdrijvend middel? Ik heb waterhoen gegeten." Later werden hem alle zonden vergeven en opnieuw schoongewassen; met Acqua e Sapone reed hij nog enkele propere resultaten bijeen. Zo won hij vorig jaar de bergtrui in de Giro.


Wielrenner-cybercrimineel?
Bron: teamnetapp.com
Complot?
Blijft de vraag waarom NetApp wel naar de Giro mag. Op hun website staan de rijders met hun mugshots opgelijst. Als voorbeeld geven we Cesare Benedetti, al hadden we evengoed kunnen kiezen voor zijn ploeggenoot Reto Hollenstein. Maar aan onderbroekenhumor willen we ons niet bezondigen. 
NetApp is een Amerikaanse softwaregigant. Zouden we met cybercriminelen te maken hebben die zich in de Giro 2012 gehackt hebben? Of is Acqua e Sapone zwaar gestraft omdat ze Danilo Di Luca sinds kort in hun ploeg hebben. Sinds de affaire Drugs for Oil  is hij persona non grata in eigen land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten