zaterdag 24 december 2011

Kerstmis in het peloton: liefde, vrede en cadeautjes

Eerst en vooral wensen wij, van Wielerg@k, u een spetterend eindejaar en alles wat u wenst in het nieuwe jaar. Bovenal wensen we u echter ook een vrolijk kerstfeest, want geef toe: dat is toch nog altijd het gezelligste feest van de eindejaarsperiode. Overal ter wereld wordt het wel érgens gevierd en niet op zijn minst ook in het peloton. De bewijzen zijn er en wij zetten ze voor u graag op een rijtje.


Lieve woordjes
In de Giro van vorig jaar konden Cadel Evans en Daniele Righi het duidelijk goed met elkaar vinden. Zoals bij iedere feesttafel wel het geval is, werd er een duchtig woordje gediscussieerd. Achteraf was alles weer peis en vree. Righi gunde Evans van harte de Tourwinst het jaar erop. Niet dat de Italiaan daar in de verste verte ook maar iets in de pap te brokken had.


Warm, intermenselijk contact
Vergeleken met de volgende twee wisselden Evans en Righi inderdaad slechts lieve woordjes uit met elkaar. Onderstaand fragment uit de oude doos bewijst duidelijk dat ongewenste intimiteiten in het peloton niet altijd taboe geweest zijn. Tot een fusie kwam het echter nooit tussen Banesto en Carrerra.


"Dat kunnen wij ook,” moeten Carlos Barredo en Rui Costa gedacht hebben, “… en beter”. En inderdaad: vergeleken met deze twee zijn die twee retro’s hierboven een stel janetten:

Maar laten we niet vergeten dat de kersttijd een tijd is van gezelligheid en warmte. Ook coureurs leggen bij tijden maar al te graag eens het hoofdje op elkaars schouder. Een voorbeeld van zo’n intiem moment kregen we van Mark Renshaw en Julian Dean.
 ... en cadeautjes natuurlijk!
Naast initimiteit en tafeldiscussies, zijn de cadeautjes natuurlijk ook een van de belangrijkste onderdelen van het kerstfeest. Mocht u de bomma een paar steunkousen geven dit jaar, maar weet u niet wat u in ’s hemelsnaam aan de bompa moet geven, dan hebben wij een tip voor u: geef hem gewoon een lekker flesje. Liefst wel vriendelijker overhandigen dan Tom Steels dat bij Frédéric Moncassin deed. Vrolijk kerstfeest!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten