vrijdag 23 december 2011

Niko Eeckhout - Rambo gaat toch ook niet met pensioen

Niko Eeckhout is zijn bijnaam waardig. Ook Rambo laat zich niet stoppen door tegenslag of ouderdom. Hij heeft bovendien nog enkele extraatjes achter de hand.


Niet plooien

Het zijn zware sociale tijden voor iedereen. We zullen met zijn allen langer moeten werken en Niko Eeckhout heeft deze boodschap goed begrepen. Gebroken ruggenwervels of niet, hij doet er op zijn 41e opnieuw een jaar bij als wielrenner. Daarmee moet hij ongeveer de ouderdomsdeken zijn van het peloton. Jens Voigt zal een jaar langer moeten wachten om de fakkel van hem over te nemen.

Eeckhout is op een bepaald gebied nog een graadje straffer dan sterke Jens. Als Eeckhout het kermiskoersen voor bekeken houdt, kan hij een ander trucje op de foor demonstreren: fietsen plooien. Al tijdens zijn actieve wielercarrière bekwaamde hij zich in deze discipline. 

Licht heuvelachtig terrein
Het fietsen zit er bij de Eeckhouts in. Weer of geen weer, ze halen hun fiets van stal. Eigenlijk het liefst als het koud en winderig is. Van Niko is het geweten dat zijn Rambolijf dan het meeste rendement oplevert. Dat bleek op het licht heuvelachtig parcours van de Vlaamse Ardennen. Tweemaal won Niko Eeckhout (hoe kan het ook anders) Dwars door Vlaanderen.  
Zus Joke toonde ook ooit dat het al bijzonder fris moet zijn alvorens zij een wieleroutfit aantrekt. Voor de estheten onder ons, aan de mooie welvingen te zien, rijdt ze op een Pinarellofiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten