maandag 5 maart 2012

Parijs-Nice 2012: Tom Boonen sprint in de wind en wint


Toegegeven: zo erg was het ook weer niet.
Bron: yourdictionary.com
Waaiers, bordures, echelons, abanicos ... noem het zoals je wilt. De wind scheurde het peloton in stukken en brokken. Iedereen wist het vooraf en toch gaf bijvoorbeeld de voltallige Raboploeg niet present.

Schoon gebaar


 De wind hield lelijk huis en deed het peloton aanvankelijk als een traag balletje samenkrimpen. Iedereen zocht beschutting. Behalve 1 domme Belg. Olivier Kaisen trok er alleen op uit. Na het tweede wedstrijduur bedroeg het gemiddelde 36 km/h. Dat lag dus 4 km onder het traagste schema.
Wel sympathiek om Nick Nuyens er rustig te laten inkomen en te laten bekomen van zijn val tijdens de proloog. Ondankbaar trok die de remmen al bijna meteen na de start dicht. Nikske ging bij Nickske.

Waaiers
Kaisen zag het onzinnige van zijn actie in en liet zich terugwaaien. De wind deed nog meer: het peloton in 3 stukken breken. Wiggins, Valverde, Chavanel en Leipheimer hadden zich niet laten verrassen, Gustav Larsson wel. Bij Andy Schleck kon er bezwaarlijk van een verrassing gesproken worden, van slechte vorm des te meer. Hij verzeilde zelfs in de 3e groep. De sterke mannen vooraan waren Boonen, Degenkolb, Monfort en Klier.

Boonen wint/wind
Met zijn 21en trokken ze uiteindelijk naar de streep. Alsof de wind vandaag nog niet genoeg roet in het eten waaide, was het ook opletten voor het natte wegdek. Iedereen bleef gelukkig recht. Chavanel speelde vrijwel helemaal alleen treintje-voor-Boonen. Die rondde het teamwerk vervolgens perfect af, voor Rojas en Degenkolb.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten