dinsdag 6 maart 2012

Parijs-Nice 2012: Alejandro Valverde duikt als eerste in het Lac de Vassivière

De aankomst moest voor vuurwerk zorgen. Gelukkig dat het gebeurde, want de rest van de etappe was hemeltergend saai. Valverde klopte Gerrans en Meersman in de spurt bergop.
Poupou, ik voel me ni goe

Poulidor wenst Andy veel beterschap en een stevige onderbroek.
Bron: a401.idata.over-blog.com

De karavaan trok een hele dag omhoog. Ze moesten op zowat 700m hoogte eindigen in het land van Raymond Poulidor. Benieuwd of dat iemand zou inspireren om tweede te worden. De hedendaagse Poulidor, Andy Schleck, zou er niet om kampen, wegens last van buikkrampen. Met buikgriep ging hij niet meer van start. Zonder misschien ook niet, durft een slechte geest te denken.

Wit of zwart voor de ogen?
Bode Miller staat klaar voor de slothelling.
Bron: griwa.com
Wat de karavaan bezighield, was of er sneeuw in de lucht hing. In dat geval zou de slotklim gesneden koek zijn voor Bode Miller. He's always glad when it's glad. En anders is Thomas Voeckler wel in voor een stuntje. 


Saaie aanloop
Michael Morkov was de piste in. Samen met de pistier trokken Roy Curvers en Jimmy Engoulvent op avontuur. Achter hen zorgde de Sky-trein dat alles spoorde voor leider Bradley Wiggins. De beklimming van de Côte de Bourganeuf op 30 km van de finish was niet meer dan een molshoopje. Toch begon de ploeg van Valverde daar tempo te maken.
Slotklim
De rush naar de finish was ijzingwekkend. Al was het maar vanwege de koude. Toch smolt de voorsprong als sneeuw voor de zon, dankzij de mannen van Movistar. En alsof zij nog niet genoeg waren, kwamen die van Omega Pharma-Quick Step zich voor de verandering ook nog eens moeien.
De eerste die het vuur aan de lont stak, was Sergey Lagoetin, de Oezbeek van Vacansoleil. Terstond kreeg iedereen het wat warmer. Dat stemde de Spaanse ploegmaats van Alejandro Valverde natuurlijk meteen tevreden en ze bedankten Lagoetin door hem weer in te lopen om zo hun kopman naar de finish te piloteren. Na de fotofinish goed bekeken te hebben, werd Valverde aangeduid als winnaar, op een zucht gevolgd door Australisch kampioen Simon Gerrans. Gianni Meersman(-in vorm) eindigde knap derde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten