maandag 5 maart 2012

Parijs-Nice 2012: Larsson wint proloog


Weinig aërodynamische houding
voor eerste test.
Bron: toonecycling
 De tijdritmonsters draaien warm voor de grote clash deze zomer. De Tour zal beslist worden in de tijdritten. Daarnaast is de Olympische TT-titel te winnen. De eerste tijdrit in Parijs-Nice kon al enkele indicaties geven.

Koud blazen
Warm draaien is veel gezegd. De weersomstandigheden in de Parijse rand waren er niet naar. Niet verwonderlijk dat een coole Zweed aan het langste eind trok. Gustav Larsson zette vrij vroeg de beste tijd neer. Op het einde toen het steeds feller begon te regenen was het nog even spannend met kanaalzwemmer Bradley Wiggins. Als eilandbewoner is die niet bang van een beetje water. Op één seconde eindigde hij tweede.

It's all about the position, stupid!
Andy Schleck heeft opnieuw een winter lang aan zijn tijdrit gewerkt. Schijnbaar tevergeefs. In de korte proloog gaf hij al ruim een minuut toe. Qua fysionomie lijken Wiggins en Schleck goed op elkaar. Qua positie is er een duidelijk verschil. Johan Bruyneel zal er ook niet in slagen om van een klimgeit een tijdritmonster te maken.

Opvallende Belgen
Thomas de Gendt eindigde op de vijfde plaats. Bovendien reed hij als snelste de openingsklim op. Hij start vandaag met de bollen. Tom Boonen toonde zijn hervonden vorm met een elfde plaats. De opvallendste Belg was Nick Nuyens, al zouden we beter zeggen vallendste belg. Na nog geen vier kilometer maakte hij een ferme schuiver. Daardoor eindigde hij buiten tijd, maar de jury viste hem vanop het waterige parcours weer op.

Grootste tegenvaller
Tony Martin kondigde vooraf aan niet te geloven in een tweede opeenvolgende eindwinst. Dat getuigt niet van de juiste ingesteldheid. Dan ben je vooraf verloren. De mindere tijdrit was niet meer dan een logisch gevolg. Enorm sterk zijn, maar niet geloven dat je het wel kan. Is Tony Martin aangestoken door de Gert Steegmans-twijfel?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten