dinsdag 18 september 2012

WK Valkenburg 2012 - voorbeschouwing: Belgische schaduwfavorieten (Bjorn Leukemans, Greg Van Avermaet, Gianni Meersman)

Gilbert en Boonen zijn pakken sterker dan de rest van het
Belgische team. Of laten die hun kopmannen in de waan?

Belgisch Dilemma 2: voor de kopmannen of voor zichzelf
Bondscoach Carlo Bomans heeft amper haar op zijn hoofd, dat ziet het kleinste kind. Enkel zijn orthodontist weet of Carlo haar op zijn tanden heeft. En dat is nodig om vrijbuiters als Van Avermaet, Meersman en Leukemans te laten knechten voor de twee kopmannen.


Greg Van Avermaet
Van Avermaet heeft een dolfijn plannetje klaar.
Al begin dit jaar stak Greg zijn ambitie niet onder stoelen of banken: hij zet dit jaar in op het WK. Daarbij was hij formeel, om zelf te winnen. Echt super gelukkig is Van Avermaet nooit wanneer hij moet knechten voor Gilbert. Bovendien kan hij bijna even snel de Cauberg op als Phille en kan hij na een lastige finale en in een klein gezelschap bijna even snel spurten als Tommeke.  Kan zo iemand zich wel 200% wegcijferen?


Leukemans heeft er enkele reserveonderdelen voor over 
om vriend en vijand uit te schakelen.
Bron: Standaard.be
Bjorn Leukemans
Als er één ploeg van vrijbuiters is, dan was dat in 2012 wel Vacansoleil-DCM. In de Druivenkoers in Hoeilaart troefde Leukie zopas onder andere zijn ploegmaat Johnny Hoogerland af. Bjorn geldt wel als een vriend van Gilbert. Maar als Leukemans ook maar een fractie van een seconde denkt het WK te kunnen winnen, dan gaat hij zijn kans. Dat kan hij het best door te anticiperen en net voor de finale rush naar de Cauberg met een klein groepje weg te geraken.


Gianni droomt ervan om Valverde opnieuw te 
laten toekijken op zijn meesterlijke overwinning.
Bron: theepochtimes.com
Gianni Meersman
Van de het hele team is er niemand meer geschikt om mee over de Cauberg te geraken en de sprint aan te trekken voor een van de kopmannen. Al maakt de ongebreidelde eerzucht van Meersman hem tot de gevaarlijkste interne concurrent. In Parijs-Nice legde hij in een soortgelijke slotfase Alejandro Valverde erop. Waarom dan knechten voor Boonen of Gilbert? Gewoon de Spanjaard in de gaten houden en hem er nog eens opleggen. Of hoe zou u zelf zijn?
Bomans lacht smakelijk met de sluwe zet 
die de sluwste der coureurs voor schut zet.
Bron: hln.be

Geen 4e musketier
Bondscoach Carlo Bomans deed alvast 1 meesterlijke zet. De übergeniepegaard Nick Nuyens selecteerde hij nog wel, maar hij zette hem op de reservelijst. Nuyens zei in de media er geen cinema te willen rond maken, maar hij kreeg het er wel van op zijn heupen. Zodanig dat hij er een nieuw breukje in opliep en onder het mes moet. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten