dinsdag 18 september 2012

WK 2012 Valkenburg - voorbeschouwing Belgische favorieten: Boonen en Gilbert

Carlo Bomans knijpt zijn ogen dicht bij het zien van
zijn spiegelbeeld.
Bron: be.nl.mysportpage.eu
Belgisch Dilemma 1: Boonen of Gilbert?
Bondscoach Carlo Bomans staat voor een onmogelijke opdracht: het WK winnen. Nooit eerder gebeurde het dat Tom Boonen en Philippe Gilbert tegelijkertijd in stevige vorm zaten. Welke kaart moet hij dan trekken? Bij een foute keuze is het gezichtsverlies voor Bomans immens. Al zou dat voor Carlo eigenlijk nog niet zo'n slechte zaak zijn, esthetisch gezien. 


Boonen top, Gilbert flop en omgekeerd
Boonen stond er al vroeg in zijn carrière: de Vlaamse klassiekers, wereldkampioen, meervoudig ritwinnaar in de Tour. Gilbert ging van zijn kant steevast veel te vroeg in de aanval. Stelselmatig leerde hij beter in te schatten wanneer het moment rijp was voor onverdroten actie. Tegen dat hij dat onder de knie had, had Boonen last met zichzelf, met de tegenstand en met de knie. 
Boonen en Gilbert momenteel even sterk: 
ook in het armworstelen.
Bron: forallmyfriends.com
Vorig seizoen kende Boonen sterkere tegenstanders en heel wat pech. Gilbert daarentegen hoefde nog maar te starten om te winnen. Maar dit seizoen keerde het en slaagde Boonen in al zijn opzetten en sukkelde Gilbert achter de goede vorm aan. Een makkie voor Bomans om zijn kopman te kiezen voor het WK.

Alletwee in vorm
Maar sinds enkele weken heeft Carlo enorme kopzorgen. Het onmogelijke gebeurt: Boonen  en Gilbert steken beiden in een ferme conditie en ambiëren bovendien dezelfde wedstrijd. Op wie moet hij nu inzetten? De vreemde finish maakt het hem niet gemakkelijker. 
Boonen hield BMC net lang genoeg op bij hun raid naar het
hoogste schavotje.
Bron: facebook Sportwereld
Als het echt keihard gaat op de Cauberg, dan is Gilbert net daar in het voordeel. Hij zou er tegenstanders en Boonen in de vernieling kunnen rijden. Maar dan krijgt hij nog een uitloper van 1,5 kilometer. De net niet genoeg vernielde tegenstanders kunnen daar spurtend op en over hem gaan. De vraag is of Boonen daar dan bij is. En of hij naar zijn landgenoot durft toe te rijden. Maar na een zware koers met kuitenbijters, overpowert Boonen vaak zijn tegenstand in de sprint.

Ploegentijdrit
Zonet kregen we al een kleine indicatie bij de de ploegentijdrit. Die draaide uit op een tweegevecht van BMC tegen Omega Pharma-Quickstep. Gilbert en co reden vlotweg de vierde man uit de wielen op de Cauberg. Boonen had een moeilijk momentje toen hij onderweg plots 20m uit de wielen werd gereden. Maar uiteindelijk haalde hij met de zijnen wel de overwinning binnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten