zaterdag 23 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 9, Arc-et-Senans - Besançon (41,5 km)

Als Wiggo opnieuw in het wit zijn tijdrit aflegt,
hopen wij ten zeerste dat hij geen last heeft van winderigheid.
Bron: cyclingnews.com
Ondanks de verscheidene interessante ritten die de renners al achter de rug hebben, is het op de tiende dag pas écht D-day voor de favorieten voor de eindzege. Tussen Arc-et-Senans en Besançon liggen 41,5 tijdritkilometers te wachten. De verschillen aan de finish kunnen ervoor zorgen dat sommigen mogen dromen van meer en dat anderen hun conclusies kunnen trekken.



Afgaand op de tijdrit van de jongste Dauphiné waait Bradley Wiggins hier voor de eerste keer de tegenstand weg. Cadel Evans zal de schade weten te beperken, Jurgen Van den Broeck verliest een dikke twee minuten en Vincenzo Nibali krabt zich eens serieus achter de helm. Andy Schleck presteert naar behoren, hij verliest vier minuten, maar spreekt Wiggins na de finish toch nog even aan op diens storende winderigheid. *maar dat laatste zal dus al niet meer gebeuren*

Voor de dagzege is het naast Wiggins, vooral naar de echte specialisten uitkijken: Fabian Cancellara en Tony Martin zullen zeker en vast in de top-5 terug te vinden zijn. Gustav Erik Larsson bezorgt Vacansoleil een puike prestatie en Sylvain Chavanel blijft vriend en vijand verbazen.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Profiel van de 9e etappe
Bron: letour.fr


Geen opmerkingen:

Een reactie posten