zaterdag 23 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 10, Mâcon - Bellegarde-sur-Valserine (194,5 km)

Vergis u niet: pas na drie uur recupereren en
vier broodnodige bloedtransfusies wisten deze twee
zo kwiek voor de fotograaf te poseren.
Bron: flickr.com
In de tweede week zal de Tour pas écht begonnen zijn. Gelukkig krijgen de renners op dinsdag 10 juli een rustdag, om op hun gemak uit te hijgen van de tijdritconfrontatie van de dag ervoor. Al te veel tijd om te hijgen, krijgen ze echter niet. Vanaf woensdag 11 juli begint de miserie opnieuw en wel met de rit over de Col du Grand Colombier.De Grand Colombier boezemt sowieso angst in, met zijn pieken tot 18 % en zijn lengte van dik 17 km aan meer dan 7 % gemiddeld. Jammer genoeg ligt de finish in Bellegarde-sur-Valserine (niet te verwarren met Beaugarçon-sur-Vaséline) op meer dan 40 km van de top van deze eerste col van buiten categorie in de Ronde 2012.

Om dat enigzins te compenseren, krijgen de renners nog net voor de streep een irritante puist te verwerken. Wie na de Grand Colombier al met de tong op het gat ligt, zal aan de finish gegarandeerd met de tong nog wat dieper liggen. En dan nogmaals hopen dat Bradley Wiggins op dat moment geen last heeft van winderigheid...

De aankomst is zeker iets voor mannen als Valverde of Gilbert. Vraag is echter hoe zij het voorspel kunnen doorstaan. Als het peloton beslist het rustig te houden, met de nog resterende ritten in het achterhoofd, dan groeien Phil's kansen meteen gestaag. Ondanks onze chauvinistische inborst, hopen wij echter dat het meteen op de Grand Colombier van alle kanten ontploft. Opnieuw echter, hopen we dat het niet zal ontploffen in de achtersteven van Wiggo.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Profiel van de 10e etappe
Bron: letour.fr


Geen opmerkingen:

Een reactie posten