vrijdag 22 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 8, Belfort - Porrentruy (157,5 km)

Sandy Casar, een van de kandidaten om een gat
te slaan op de Col de la Croix.
Bron: adamleahyphotography.com
Hopelijk voor de renners is de rit naar La Planche des Belles Filles 's anderendaags goed verteerd. De rit naar Porrentruy houdt nog meer lekkers in petto. Een typische aanvallersrit, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook enkele typische namen.



Niet minder dan 7 hellingen krijgen de renners voorgeschoteld, op de relatief korte afstand van 157,5 km. Vooral het feit dat er maar liefst 4 klimmen van 2e categorie en één van eerste bedwongen moeten worden, doet de modale wielerliefhebber nu al schuimbekken. Bovendien ligt de Col de la Croix (1e cat.) op slechts 16 km van de finish - ideaal dus voor een ultieme jump van de sterkste vluchter.

Want dat er vluchters zullen zijn, daar mag u vanop aan. Mannen als Sylvain Chavanel, Jérome Pineau, Johnny Hoogerland, Amets Txurruka en Sandy Casar moeten zich hier in hun sas voelen. Thomas Voeckler normaal gezien ook, maar de kans dat ze deze professionele smoelentrekker na zijn show van vorig jaar nog laten rijden, is onbestaande. Thomas trekt nu reeds een zuur gezicht.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Profiel van de 8e etappe
Bron: letour.fr



Geen opmerkingen:

Een reactie posten