dinsdag 26 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: rit 14, Limoux - Foix (191 km)

De echte berggeiten zullen in deze etappe
nog een afwachtende houding aannemen.
Bron: knaap.com
Aankomstplaats Foix ligt in de Midi-Pyrénées. Zelfs de meest rabiate koershater weet dan dat de renners bergop mogen gaan rijden. Ja en nee: de rit naar Foix gaat inderdaad danig op en neer, maar om nu te stellen dat het een echter Pyreneeënrit is, is een berg te ver.De rit van Limoux naar Foix heeft drie beklimmingen in petto: ééntje van 2e categorie (de Col du Portel, aan het begin van de rit) en twee van 1e categorie. De eerste, de Porte de Lers, ligt op zo'n 70 km van de aankomst, de tweede, de Mur de Péguère op minder dan 50 km van de finish. M.a.w.: het wordt een echte aanvallersrit, waarvan er nog wel enkele zijn in deze Tour.

Wie mogen we dus verwachten? Fransen en Nederlanders volgens ons. Iemand als Thomas Voeckler zou zich hier als een vis in het water moeten voelen, maar na zijn groot nummer van vorig jaar, zullen ze hem niet meer laten rijden. Daarom opteren we voor namen als Sylvain Chavanel, Sandy Casar, Pierrick Fédrigo, Jérémy Roy en Jérome Pineau. Onze noorderburen zullen normaal gezien ook van de partij zijn: Wout Poels en Johnny Hoogerland, hier liggen kansen. Ook ploegmaat Kris Boeckmans heeft al aangekondigd in lastige etappes ten aanval te willen trekken. Bijgevolg trekt de voltallige Vacansoleil-ploeg dus in de aanval.

In het klasssement verwachten we weinig verschuivingen na deze rit. Hoewel een van de vluchters natuurlijk altijd zomaar de top-10 kan komen binnenrijden.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Profiel van de 14e etappe
Bron: letour.fr


Geen opmerkingen:

Een reactie posten