maandag 25 juni 2012

Het nieuwe shirt van Saxo Bank-Tinkoff: waarom doen ze ons dit aan?

Wat hebben we u toch misdaan, Bjarne?
Bron: bikeradar.com
Wij gunnen het Bjarne Riis en Saxo Bank van harte dat ze een nieuwe co-sponsor gevonden hebben. Een ploeg als die van de Deen hoort nu eenmaal in het World Tour-peloton thuis, inclusief toprenners. Met de nieuwe sponsor, Tinkoff Bank, erbij, wordt dat nogmaals kracht bijgezet. Tot zo ver het goede nieuws. De uitrusting vervult ons immers met een mix van droefnis en kokhalzing.


Rijk Russisch kindje
Tinkoff, het kindje van de steenrijke Rus Oleg Tinkov, doet waarschijnlijk wel een belletje bij u rinkelen. Het team was de voorloper van Katusha, dat nu nog steeds in het peloton aanwezig is en met Denis Menchov zelfs een serieuze outsider voor de Tour in de rangen heeft. Dat onzen Oleg dus wel iets van koers afweet, staat vast.

Wat kon Alberto die stomme biefstuk in godsnaam schelen...
Zilte tranen omwille van die nieuwe outfit, ja.
Bron: blogspot.com
Waar hij en zijn mensen dan weer minder vanaf weten, is esthetiek. Want geef toe: de miskleun die de designers hebben voortgebracht, doet een mens twijfelen aan de toekomst van deze aardkloot. Mocht Saxo Bank nog een Zweedse bank zijn, we hadden het nog met veel moeite door de vingers gezien. Maar net als ploegbaas Riis is de ploeg zo Deens als maar kan.

Winnen in mineur
Mochten wij Alberto Contador zijn, we zouden van onze schorsing gebruik maken om eens goed na te denken over waar het met onze carrière naar toe moet. Want ook al wint hij nog al zijn wedstrijden eens hij de competitie weer mag hervatten, als hij over de meet komt in dit truitje zullen er niet enkel vreugdetranen zijn, maar ook diepe, droevige, oprechte tranen.

Eindigen proberen we toch nog met een positieve noot: al een geluk dat Saxo niet op Bianchi's rondrijdt, of het afgrijselijke plaatje was volledig geweest. Vraag maar aan Vacansoleil.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten