maandag 25 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 12, St-Jean-de-Maurienne - Annonay Davézieux (226 km)

Ofwel wordt het bibberen,
ofwel een slechte b-film.
Bron: hauntedamericatours.com
Na het Alpengeweld van de vorige rit, krijgen de renners op 13 juli nog enkele cols te verwerken. Een verraderlijke rit die evengoed met een sisser af kan lopen. Toch valt de 12e etappe te wantrouwen, het is immers vrijdag de 13e...



De etappe start in het in wielermilieus alom gekende St-Jean-de-Maurienne. Na een licht dalende aanloop vindt het peloton eerst de Col du Grand Cucheron en daarna de Col du Granier op hun route. Beide cols kregen het etiket 1e categorie mee en kunnen een ideale springplank vormen voor vluchters. Na de Granier gaat het hoofdzakelijk in dalende lijn, hoewel er op een kleine 20 km van de streep nog een beklimming van derde categorie, de Côte d'Ardoix ligt. In die zin verwachten wij geen baanbrekende gebeurtenissen in de 12e rit.
Ziet Cavendish op vrijdag de 13e
zijn concurrenten enkel nog op de rug?
Bron: velonews.competitor.com

Tenzij de kandidaten voor de groene trui een putsch willen plegen. Een beetje klimmende sprinter moet immers in staat zijn zijn collega's niet-zo-goed-klimmende sprinters het leven zuur te maken door bv. zijn ploeg op kop te laten sleuren op de eerste twee beklimmingen. Mocht dit scenario zich ontplooien, dan mogen we ons opmaken voor een uiterst interessante etappe. Met Peter Sagan - wie anders? - als winnaar.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Profiel van de 12e etappe
Bron: letour.fr


Geen opmerkingen:

Een reactie posten