zondag 24 juni 2012

Tom Boonen voor de tweede keer Belgisch kampioen

Tom Boonen: 2 nationale titels, 2 pintjes
en 2 winden gelost
Bron: she.be
Nog één week te gaan voor de start van de Ronde van Frankrijk en dus worden de nationale truien nog gauw verdeeld. Dit jaar ging het Belgisch kampioenschap door in Geel, op een weinig uitdagend parcours. Tom Boonen was topfavoriet, kwam vervolgens, zag de tegenstand in de ogen en overwon alles en iedereen.


Het kampioenschap werd gekleurd door zes vermetelen die er al vroeg vandoor gingen. Niemand dichtte hen echter al te veel kansen toe om het tot het einde uit te zingen en zo geschiedde. Maes, Scheirlinckx, Amorison, Armée, Van der Sande en Wynants werden op zo'n 30 km van het einde gegrepen door zes achtervolgers, met daarbij o.a. Boonen en Bakelants.

In de sprint was Boonen oppermachtig. Goddaert, die een dijk van een kampioenschap reed, finisht 2e, Vandousselaere 3e. Tom Boonen werd zo dus voor de tweede keer Belgisch kampioen, na zijn eerdere titel in 2009.

Patrick Lefevrix

Patrick Lefevere.
Bron: asterix.com
Ondertussen lijkt het alsof Omega Pharma de ketel met toverdrank gaan stelen is bij de Galliërs. Nadat ze in het voorjaar de tegenstand al decimeerden, blijven ze nu doorgaan op dat elan. Ook op de nationale kampioenschappen, presteerden de troepen van Lefevrix uitmuntend, met 3 nationale titels op de weg en 4 tijdrittitels.

De meest in het oog springende nationale overwinning was die van Niki Terpstra. De Nederlander die al het hele seizoen op hoog niveau presteert, degradeerde zijn landgenoten tot kleuters en finishte na een heroïsche strijd met twee minuten voorsprong op Lars Boom. Jammer genoeg voor Terpstra zullen slechts een handvol concurrenten later kunnen getuigen hoe Terpstra weer en wind te lijf ging. Er finishten immers maar pakweg vijftien renners. Allemaal Nederlanders dan nog. Vreemd!
Fabian Wegmann heeft zo zijn eigen manier
om de tegenstand te neutraliseren.
Bron: velowire.com

Elders
In Spanje ging Francisco Ventoso met de tricolore bloemen rijden. In Duitsland ging de titel, zoals vrijwel altijd, naar Fabian Wegmann. Vorganov van Katusha greep de macht in Rusland en in Frankrijk mag onze nieuwe natte held, Nacer Bouhanni, zich een jaarlang in blauw, wit en rood hullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten