maandag 25 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 13, St-Paul-Trois-Châteaux - Le Cap d'Agde (217 km)

Wie doet na Tom Steels een gooi naar de zege
in le Cap d'Agde?
Bron: rai.it
Op de Franse nationale feestdag doet het peloton Cap d'Agde aan, waar Tom Steels in 1998 nog zegevierde. Wie Steels zegt, zegt massasprint (en bidon) en bijgevolg trekken we de conclusie dat het opnieuw tot een groepssprint kan gaan komen.

De etappe richting de Middellandse Zee is hoofdzakelijk vlak. In die zin moet het sprintvolkje wel kunnen overleven. Toch bestaat de kans dat niet alle snelle mannen met de eersten de finish zullen bereiken. 


Op een dikke 20 km van de aankomst ligt er nog een beklimming van 3e categorie, de Mont Saint-Clair, die roet in het eten kan gooien. Voor mannen als Rojas en Sagan moet dit een koud kunstje zijn, voor mannen als Cavendish, Greipel en Farrar gaat het mogelijks te snel.


Aangespoelde niet-sprinter.
Bron: examiner.com

Niet enkel de Mont Saint-Clair kan als spelbreker gaan fungeren. Naar de zee toerijden brengt met zich mee dat de wind zich meer kan moeien. Worden de sprinters er niet afgewaaid op het klimmetje, worden ze dat mogelijks gewoon door de wind zelf. De reddingsdiensten in Agde zijn gewaarschuwd voor aanspoelende sprinters.Lees ook:
Dossier Tour de France 2012


Profiel van de 13e etappe
Bron: letour.fr
Geen opmerkingen:

Een reactie posten