vrijdag 22 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - de favorieten: Samuel Sanchez en Fränk Schleck

Bron: powerpr.nl
Dat we in Janez Brajkovic en Peter Velits respectievelijk de nummer 10 en de nummer 9 van de komende Tour zien, kon u reeds lezen. Ondertussen mochten we al vernemen dat ze bij Omega Pharma vooral mikken op Levi Leipheimer en Tony Martin. Ambetant nieuws dus voor ons. Ook voor de nummers 7 en 8 in onze eigenwijze Wielerg@k-top-10 bestaat de kans dat we binnenkort ambetant nieuws te verwerken krijgen.


8. Samuel Sanchez
Sammy, duidelijk niet opgezet met al die tijdritkilometers.
Bron: gva.be
Vergis u niet: wat de bergkoning van vorig jaar, Samuel Sanchez, betreft, verwachten wij geen minder leuke nieuwtjes de komende dagen. Integendeel, net als de voorbije jaargangen zal de Spanjaard van Euskaltel gewoon weer zijn Ronde afhaspelen in stijl.

Dit jaar vallen er echter een aanzienlijk aantal tijdritkilometers af te leggen, niet meteen Sanchez' specialiteit. Daarom plaatsen we hem wel in de top-10, maar niet in de top-5. Bovendien zijn Sammy's Tourprestaties ook onderhevig aan een rekenkundige reeks: 4e in 2010, 6e in 2011... en dus 8e in 2012.

7. Fränk Schleck
Het grootste zorgenkind in onze top-10. Hoewel hij dit jaar geen rekening moet houden met zijn broertje, moet hij dit jaar vooral uitkijken voor zijn eigen ploegleider. De heisa rond Johan Bruyneel kan immers wel eens ferm gaan wegen op Schleck en bij uitbreiding op heel RadioSchleck. Daarnaast botert het gewoon niet tussen de ploegleiding en vele ex-Léopards. Allemaal geen gunstige voortekenen dus om een topprestatie te leveren.

Fränk, zelfs nog woester dan Sammy.
Bron: bikereviews.com
Toch blijft Fränk Fränk. Dat bewijst zijn 2e plaats in de voorbije Ronde van Zwitserland. En ook al reed hij eerder dit jaar ook al mee in de Giro, viel het energieverlies bij de Luxemburger daar nog goed mee.

Vorig jaar was de oudste Schleck 3e, na Evans en Andy. Dit jaar geldt echter hetzelfde probleem voor hem als voor Samuel Sanchez: de kilometers tegen de tijd zijn allerminst in zijn voordeel. Daarom dus die 7e plaats. Tenzij RadioShack nog de deelname aan de Tour wordt ontzegd, naar aanleiding van de dopingperikelen van Bruyneel. In dat geval vervangen we Fränk Schleck doodeenvoudig door Dennis Menchov.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012
De nummers 9 en 10 van de Tour 2012: Peter Velits en Janez Brajkovic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten