zondag 24 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 11, Albertville - La Toussuire-Lessybelles (148 km)

Wie skiet er de rest de vernieling in op La Toussuire?
Bron: lifesure.co.uk
De 11e etappe, van Albertville naar La Toussuire, opent pas echt de debatten. De kans dat de Tour tussen deze twee skioorden beslist wordt, is niet gigantisch groot, maar wie hier door het ijs zakt, mag sneeuwwit wegtrekken en alvast een dikke streep zetten door zijn ambities. M.a.w.: hij zal zwarte sneeuw zien. Wat winterse oorden van witte woordenvloed teweegbrengen, u kunt het zich niet inbeelden.Normaal gezien zal er geen pannenkoek winnen op La Toussuire, hoewel de kans groot is dat de zege naar een vroege vluchter zal gaan, die op stervens na dood zal zijn, maar toch nog net genoeg adem over heeft om het tot op de streep uit te zingen. Casars en Hoogerlands van het peloton: u weze verwittigd!

Met wat meeval roept Rojas
Sagan op La Toussuire een halt toe.
Bron: imageshack.us
De rit zelf heeft buiten de aankomst bergop (1e categorie) nog heel wat ander lekkers in petto: zo doet het peloton voor de zoveelste keer de Col de la Madeleine (buiten categorie) en de Col de la Croix de Fer aan (eveneens buiten categorie). Alsof de renners nog niet genoeg af zullen zien, mogen ze na de Croix de Fer ook nog eens de Col du Mollard op (2e categorie). De kers op de taart is dan, zoals gezegd, de tweede aankomst bergop in deze Tour, na die op La Planche des Belles Filles.

Het klassement zal op het einde van de dag dus nog wat concretere vorm aangenomen hebben. Ook dat voor de groene trui wordt mogelijks dooreengeschud. Aangezien de rit immers maar 148 km lang is, bestaat het risico dat sommigen buiten tijd zullen aankomen. Opnieuw een kans voor Peter Sagan om zich van enkele concurrenten te ontdoen. Tenzij ze hem in het ravijn fietsen. Dan wint Rojas gewoon de groene trui.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012

Profiel van de 11e etappe
Bron: letour.fr


Geen opmerkingen:

Een reactie posten