vrijdag 22 juni 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 7, Tomblaine - La Planche des Belles Filles (199 km)

Doen de mooie meisjes Andy Schleck straks nogmaals huilen?
(Nee dus.)
Bron: tumblr.com
Normaal gezien gaan een peloton vol mannen en mooie meisjes goed samen. Zeker mannen die drie weken op hun kin en op nog een ander lichaamsdeel moeten kloppen. Toch boezemen de mooie meisjes van de zevende etappe heel wat renners vooral angst in. Want mooie meisjes kunnen soms irritant lang duren.
Wie maar de helft van het profiel van de rit van Tomblaine naar La Planche des Belles Filles bekijkt, zal de collectieve vrees in het peloton niet snappen. Wie de staart ervan bekijkt, des te meer. De etappe loopt voortdurend meer en meer bergop, tot op zo'n 6 km van het einde. Dan begint de slotklim: 5,9 km aan gemiddel 8,5 %, met pieken tot 13 %. Niet voor janetten, wel voor mooie meisjes.

Sowieso zal de winnaar schoon vrouwvolk te wachten staan aan de meet. Of hij ze nog helder zal kunnen zien na alle kliminspanningen is maar de vraag. Wij bieden ons daarom aan om in plaats van de winnaar de kussen in ontvangst te nemen.

De rit naar La Planche des Belles Filles zal meteen ook de verhoudingen blootleggen in deze Ronde van Frankrijk. Wie hier niet met de beesten mee naar boven rijdt, mag zich zorgen beginnen maken over een eventuele topklassering. Komt Andy Schleck hier eindelijk bovendrijven? Allerminst.

Profiel van de 7e etappe
Bron: letour.frGeen opmerkingen:

Een reactie posten