donderdag 3 mei 2012

Giro d'Italia 2012 - Voorbeschouwing: favorieten algemeen klassement (deel 2)

Gelukkig zijn er nog wat favorieten,
of deze Giro was een mager beestje.
Bron: habitatforhorses
De drie Italiaanse topfavorieten voor Giro-winst passeerden reeds de revue. Slechts drie favorieten ware echter wel heel magertjes voor een grote ronde. Om dat mager beestje te spekken, smijten we er daarom los uit de pols nog wat namen tegenaan. FavoRieten voor de Giro: deel 2.


Roman Kreuziger
De Tsjech van Astana lijkt al een kleine eeuwigheid mee te rijden in het peloton, maar is er nog steeds maar 25. Groen achter zijn oren is hij niet meer, sinds hij twee seizoenen geleden overstapte van Liquigas naar Astana. En dat zou wel eens een ingenieuze zet kunnen geweest zijn.

Carnivoor Contador kon het toverdrankje
van Astana ook wel smaken.
Bron: cyclingnews
Zo was het pas bij Astana dat hij zijn eerste Giro reed en prompt eindigde hij 6e in het eindklassement. Dit seizoen lijken zijn lichtblauwe ploegmaats bovendien het toverdrankje gevonden te hebben. Als er daar nog enkele druppeltjes van overschieten voor Kreuziger, kan de Tsjech misschien wel dé verrassing van deze Giro worden. Ten slotte kan hij zichzelf zo ook een mooi verjaardagscadeau geven: Kreuziger wordt er zondag 26.

Rigoberto Uran
Bij Team Sky kijkt iedereen heden ten dage naar Bradley Wiggins. De Brit focust zich echter volledig op de Tour de France. Voor de Giro viel de keuze bij Sky dan maar op de Colombiaan Uran. Of hij het in zich heeft een podium te rijden in een grote ronde, betwijfelen we. Maar Uran is een Colombiaan en Zuid-Amerikanen doen het altijd wel goed in de Giro. Mocht hij nu nog voor Androni gereden hebben, hadden we meteen de helft van ons spaargeld op hem ingezet. Zulks is echter niet het geval en dus houden we onze centjes wijselijk nog wat voor onszelf.

Rohn Gadret*
Een Fransman die vooral uitblinkt in de Ronde van Italië, het klinkt als een Nederlander die het land ontvlucht op Koninginnendag. En toch bestaan ze: John Gadret is er het prototype van. Letterlijk en figuurlijk te licht voor de Tour, richt de renner van AG2R zich dan maar op de Giro. En met succes: vorig jaar parkeerde hij zich fijntjes op een vierde stek. Dankzij de bijdrage van Carnivoor Contador was die prestatie zelfs een podiumplaats waard. In het oog te houden dus, deze voormalig spring-in-'t-veld.

Ryder Hesjedal
Het andere Canadese exportproduct.
Bron: gorillanation.com
Mocht u nog een naam nodig hebben op een lijstje van 10, dan mag u er voor ons part gerust de Canadees van Garmin bijflansen. Afgaand op de rest van het deelnemersveld en zijn staat van dienst in grote rondes, moet Hesjedal in staat zijn dicht te eindigen in Milaan. En zo zullen ze in Canada ook iets hebben om trots op te zijn. Hoewel hun bebaarde vrouwen ook niet van de poes zijn.

Lees ook:
Dossier Giro 2012

*Voor het niet te onderschatten esthetisch effect van 4 R'en onder mekaar te hebben, geven we John éénmalig een andere voornaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten