woensdag 23 mei 2012

Giro d'Italia 2012: Rodriguez wint de rit en rijdt rond in het roze

Eindelijk vuurrrwerrrk in de Girrrro.
Bron: blogspot.com
Eindelijk vuurwerk in de Ronde van Italië vandaag. Het profiel beloofde veel goeds en de renners losten de verwachtingen met verve in in Cortina d'Ampezzo. Voorwaarde voor succes vandaag was wel de aanwezigheid van de letter "R".


Ronkende namen
Dé naam vandaag in de aanval was Kevin Seeldraeyers. Onze landgenoot van Astana reed de hele dag in beeld. Toen hij nog wat meer airplay wou voor zijn eigen persoontje, liet hij zijn metgezellen gewoon achter. De Kazakken wreven zich al in de handen, maar dat was buiten de grote mannen gerekend. Seeldraeyers werd als laatste opgeraapt door alleen maar ronkende namen.

Roze Rodriguez
Roze Rodriguez met reflecterende retro-zonnebril.
Bron: telegraph.co.uk
Het waren voor de Liquigas-mannen, voor Ivan Basso, die de wet probeerden te dicteren. Basso mankeerde echter de noodzakelijke "R" in zijn naam en mocht dagsucces dan ook meteen vergeten. Joaquim Rodriguez had er speciaal voor gezorgd dat hij in het roze aan de start van de etappe kon komen. Zo werd hij immers Roze Rodriguez, een alliteratie waar niemand tegenop kon.

Roze Rodriguez won daarom logischerwijs de etappe en verstevigde zijn leidersplaats. RydeR Hesjedal finishte als verdienstelijke derrrde, RigobeRto URan als dito vierrrde. Dat Ivan Basso toch nog tweede werd, is bewonderenswaardig. Misschien omwille van zijn fluogRoen?

Wat er ook van zij: als voorbeeldige landgenoten onthouden we vooral dat Thomas De Gendt zich ondertussen op de 9e plaats in het klassement heeft genesteld. Zoals we u eerder al meegaven: het vormt allemaal onderdeel van zijn uiteindelijke eindzege van zondag. Let op onze woorrrden.

Lees ook:
Dossierrrr Girrrro 2012Geen opmerkingen:

Een reactie posten